Skip to content

Op bezoek bij de kaasboerderij – Booij Kaasmakers

Kaas maken is ontzettend leuk! Zo leuk zelfs dat Booij Kaasmakers dit geluksmoment graag met iedereen deelt. Op hun boerderij in Streefkerk bieden zij daarom de mogelijkheid om rondleidingen, workshops en proeverijen te organiseren voor groepen.

Al generaties lang maakt de familie Booij kaas in de Alblasserwaard. Sinds de verbouwing van hun oude koeienstal in 2017 heeft de boerderij een nieuwe, grotere kaasmakerij, een eigen kaasopslag én een proeflokaal waar groepen ontvangen kunnen worden. Lijkt het je leuk om meer te weten over het ambacht van kaasmaken? Bij Booij Kaasmakers nemen ze je mee naar het hart van het bedrijf, waar de kaastobbe gevuld is en de huisgemaakte kazen liggen te rijpen. Tijdens deze rondleidingen krijg je natuurlijk ook kazen te proeven.

In de vernieuwde kaasmakerij worden nu ook workshops aangeboden; hier leer je hoe je bijvoorbeeld echte Goudse kaas maakt, of Paneer; een verse kaas op olie. In het proeflokaal worden regelmatig open proeverijen georganiseerd. Zoals bijvoorbeeld komende 30 november, dan verzorgt Booij Kaasmakers een kaas-biermasterclass met Tsjomme Zijlstra van de Kaapse Brouwers uit Rotterdam. Wil je zelf met een groep een proeverij boeken of wil je de ontvangstruimte gebruiken voor een andere groepsactiviteit of familiegelegenheid in combinatie met een lunch of uitgebreide kaasplank? Neem contact op via boerderij@booijkaasmakers.nl of kijk op www.booijkaasmakers.nl/bezoek-de-boerderij.

Booij Kaasmakers:
Middenpolderweg 63
2959 LB Streefkerk
www.booijkaasmakers.nl

Bron: het Kontakt

Back To Top
Lid worden