Skip to content

Onze leden in beeld: Koffie in de Molen

Heel graag zetten wij elke week een lid van onze werkgroep Plattelandstoerisme & Streekproducten in het zonnetje.
Deze week is Adrie Schot aan de beurt, met Koffie in de Molen.

Sinds wanneer bent u lid van Den Hâneker?
Een jaar geleden zijn wij lid geworden van Den Hâneker.

Waarom bent u lid van Den Hâneker?
Natuurlijk niet alleen om vermeld te worden in de gids. Maar ook voor de toeristen via de gids nog meer kennis te laten maken met de streek, en de bezienswaardigheden.

Wat kenmerkt en/of maakt uw accommodatie, bezienswaardigheid, product of dienst zo bijzonder?
Op deze prachtige locatie is het goed toeven! Het uitzicht in adembenemend, en een ander Hollands plaatje is niet te vinden. De huisgemaakte taart is overheerlijk, en altijd een smaakbeleving.
De spreuk van het bedrijf is dan ook helder: Een vriendelijk woord hoeft niet veel tijd te kosten, maar de echo ervan duurt eindeloos
In alle rust een molen bezoeken en tegelijkertijd genieten van Illy koffie en thee of een lichte lunch? Dan ben je bij De Koffie Molen aan de Beneden Tiendweg 9 in Streefkerk aan het juiste adres.
De molenstomp, in 2014 na grondig herstel opgeleverd en heeft zijn deur geopend voor liefhebbers van rust en ruimte, een punt waar fietsers en wandelaars uit alle windstrekken kunnen genieten.
Van de Hoge Tiendwegmolen is het bouwjaar onbekend. Wel staat vast dat de poldermolen vanaf 1706 al op die plek staat. De molen, een zogenaamde wipmolen, was vanaf 1952 buiten bedrijf. In 1962 brandde de molen af. De huidige onder toren was onderdeel van een molen uit de polder Quakernaak in Meerkerk en is na herstel, overgebracht naar Streefkerk en op een nieuwe veldmuur geplaatst.

De Molen is open op vrijdag en zaterdag van 10:00 t/m 17:00 uur, en op anderen dagen als de bedrijfsvlag uithangt. In de molen worden ook feestjes, vergaderingen en High Tea’s georganiseerd tot 20 personen.
Voor meer informatie zijn wij bereikbaar onder telefoon 06-53377739 of via de mail koffieindemolen@gmail.com.

Back To Top
Lid worden