Skip to content

Project: Ontdek de Alblasserwaard (voorheen: Bezoek Gerrit)

Wat is er toch ontzettend veel te doen in ons gebied! Alleen weet een ieder die in de streek woont dit al niet precies, laat staan de toeristen van buitenaf. Natuurlijk zijn de grote trekpleisters wel bekend, maar de kleine parels blijven vaak onderbelicht. Daar willen wij met het digitale platform Ontdek de Alblasserwaard graag verandering in brengen.

Gerrit is de virtuele gastheer, een authentieke local en het gezicht van het platform. Gerrit is geboren en getogen in de regio, kent alle ondernemers en vertelt bezoekers waar de leukste uitjes te vinden zijn. Hij zorgt ervoor dat ondernemers aantrekkelijk worden gepresenteerd en verleidt de bezoeker tot een (meerdaags) bezoek aan de regio. Alle ca. 75 leden van de werkgroep Recreatie & Toerisme zijn terug te vinden op dit platform.

Al jaren promoten wij onze leden middels onze website en social media. Ook geven wij jaarlijks het Ontdek de Alblasserwaard magazine uit waarin alle leden van de werkgroep Recreatie & Toerisme terug te vinden zijn. Steeds meer mensen oriënteren zich vandaag de dag online op hun bestemming.

Met dit platform willen wij vanuit Den Hâneker onze regio Alblasserwaard/ Vijfheerenlanden nog sterker op de (online)kaart zetten.

Ontdek de Alblasserwaard is te vinden op Facebook / Instagram of check www.ontdekdealblasserwaard.nl.

“Wij leven in een van de mooiste gebieden van Nederland, te midden van grote iconen als Kinderdijk, de Biesbosch en de Avonturenboerderij. Onze grootste uitdaging ligt in het feit dat mensen meerdere nachten willen verblijven in ons gebied, maar dat niet kunnen. Nu zoeken we naar ‘losse’ dagtoeristen. Als we zorgen dat ze twee dagen kunnen blijven, hoeven we maar de helft te vinden om hetzelfde aantal dagtoeristen in ons gebied te ontvangen. Ik zal me de komende tijd samen met andere ondernemers hard maken om te zoeken naar kansen voor verblijfsrecreatie”. – Michael van Hoorne (directeur Avonturenboerderij Molenwaard)

Kijk voor meer informatie op de website www.ontdekdealblasserwaard.nl

SUBSIDIES
Het project ‘Ontdek de Alblasserwaard’ heeft eind mei 2019 de definitieve beschikking ontvangen voor een LEADER subsidie in de regio Polders met Waarden. Daarnaast heeft Den Hâneker ook subsidies ontvangen van het Rivierenlandfonds, de A.A. de Haan Stichting, de Provincie Zuid-Holland en de Rabobank, voor ‘Ontdek de Alblasserwaard’.

Back To Top
Lid worden