skip to Main Content

Nieuwsbrief Boer & Hoeve 98

Klik hier om de nieuwsbrief in te zien.

Voorwoord Dick de Jong:
Het lijkt wel of alles wat er aan gras, planten en struiken groeit veel mooier groen is dan in andere jaren. Dieper groen, moet ik misschien wel zeggen. Zou dat komen doordat we – weer – zo’n droog voorjaar hebben gehad? Intussen is er weer flink wat regen gevallen, maar of het genoeg is, durf ik niet te beweren. Wel weet ik dat het gras groeit als kool. Ik ben geen boer, althans niet praktiserend, maar ik heb wel een stukje grasland. Achter in mijn tuin ligt een stukje groen natuurlijk tapijt van ruim 500 m2
, dat elke week moet worden gemaaid. Aan dat feit herleid ik mijn conclusie over die groei. Misschien niet reëel, maar wel concreet. Er is nog iets dat me de laatste tijd opvalt. Die prachtige wolkenluchten, die we boven ons kunnen zien. Ik heb me heel wat keren afgevraagd of die luchten er vroeger ook waren. Daarbij probeer ik me de momenten te herinneren dat ik op een mooie dag in het groene gras lag om
het verloop van de wolken te volgen. Om te ontdekken welke figuren er zich boven me afspeelden.

Back To Top
Lid worden