Skip to content

Nieuwsbrief Boer & Hoeve – 75

Voorwoord van Dick de Jong:

“Op het moment dat ik deze letters – deze tekst dus – aan de computer toevertrouw zie ik in mijn rechter ooghoek twee tortelduiven op een boomtak. Hemelsbreed op nog geen 6 meter van me vandaan, maar – voor de vogels – wel veilig van mij gescheiden door een ruit. Het is begin mei en de beide duiven zijn nadrukkelijk verliefd op elkaar. Ze zijn opvallend aan het kroelen… Dat ziende moet ik denken aan wat de krant afgelopen weekend schreef over de oorzaken en de gevolgen van de coronacrisis. We leven te dicht op elkaar en we leven te dicht bij onze dieren. Twee zaken waarvan nog niemand het juiste weet, maar de journalistiek kennelijk weer wel. En natuurlijk moet de veehouderij het weer ontgelden. Te veel vee waar we te kort op ‘zitten’. Maar ‘gelukkig’ wordt er ineens ook gesproken over het feit van schonere lucht, minder autoverkeer, nauwelijks vliegverkeer. Het glas is nooit alleen half leeg. Maar toch!”

Klik hier om de nieuwsbrief in te zien.

Back To Top
Lid worden