Skip to content

Nieuwsbericht namens wethouder Teunis Jacob Slob – gemeente Molenlanden

Beste ondernemers,

Afgelopen dinsdag kondigde demissionair premier Rutte aan dat er per 28 april een aantal coronamaatregelen wordt versoepeld. Uiteraard geeft dit aan ondernemers en inwoners weer wat meer ruimte en mogelijkheden. Maar tegelijkertijd is dit voor u en voor mij een dubbele boodschap. Want de activiteiten die worden toegestaan zijn voor veel ondernemers in de horeca en detailhandel nog niet voldoende om weer winstgevend te zijn. En de besmettingscijfers in onze regio behoren al enige tijd tot de hoogste in Nederland. Waakzaamheid blijft dus geboden.

De ‘balanceeract’ waar Rutte over sprak in de persconferentie herken ik zelf ook. We gunnen het inwoners in Molenlanden om elkaar weer meer te ontmoeten en we gunnen het de ondernemers om datgene te doen waar ze goed in zijn. Klanten gastvrij ontvangen en een prettige tijd of ervaring geven. Maar vanuit het RIVM en de zorg klinkt nog steeds de dringende oproep om de lockdown in stand te houden vanwege de druk op de ziekenhuizen.

Daarom nogmaals de oproep: houdt u zich aan de basisafspraken en wijs ook uw werknemers en  klanten daarop. Werk thuis, tenzij het niet anders kan; was vaak uw handen; hoest en nies in uw elleboog; houd 1,5 meter afstand van anderen; draag een mondkapje waar dat verplicht is en blijf thuis bij klachten en laat u testen.

Onderaan deze mail vindt u een overzicht met de versoepelingen per 28 april. Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn, neemt u dan vooral contact met ons op. Dit kan via het mailadres ondernemersloket@jouwgemeente.nl of telefonisch bij Louisa Broens, accountmanager bedrijven van de gemeente via 06-46884538.

Ik wens u allen succes met deze nieuwe stappen richting heropening. De inwoners van Molenlanden roep ik nogmaals op om vooral de lokale ondernemers te blijven steunen en het verschil te maken, juist nu! Deze week verschijnt weer een themapagina ‘Koop Lokaal’ in Het Kontakt Alblasserwaard / De Klaroen om deze boodschap te benadrukken.

Hou vol, alleen samen krijgen we Corona onder controle.

Hartelijke groeten,

Teunis Jacob Slob
Wethouder economie Gemeente Molenlanden

———————————————————

Versoepelingen per 28 april

Op 28 april worden de volgende coronamaatregelen losgelaten of aangepast. Alle overige maatregelen blijven gelden.

 • Einde avondklok
  Op 28 april 04.30 uur vervalt de avondklok.
 • Thuisbezoek naar 2 personen
  Het advies voor thuisbezoek verandert. Het nieuwe advies is: ontvang maximaal 2 mensen per dag. En ga maximaal 1 keer per dag op bezoek.
 • Terrassen open
  Terrassen buiten kunnen van 12.00 uur tot 18.00 uur open onder voorwaarden. Het maximaal aantal gasten op een terras is 50. Er zijn vaste zitplaatsen en zelfbediening is niet toegestaan. Aan een tafel zitten maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar, dan mogen er meer mensen aan een tafel. Bezoekers kunnen binnen betalen, naar het toilet of gebruik maken van de garderobe. Binnen is een mondkapje verplicht. Bekijk alle regels die gelden op het terras.
 • Winkels en markten open
  Alle winkels mogen weer klanten ontvangen zonder winkelafspraak. Er gelden wel voorwaarden, zoals een maximaal aantal bezoekers in een winkel. Meer informatie vindt u hier. Niet-essentiële winkels, zoals kledingzaken, kunnen open van 06.00 tot 20.00 uur. Essentiële winkels, zoals supermarkten, mogen weer open op hun gebruikelijke tijden. Het dragen van een mondkapje in winkels blijft verplicht.

Op warenmarkten mogen ook weer andere artikelen dan levensmiddelen verkocht worden. Zoals bijvoorbeeld kleding en cosmetica.

 • Hoger onderwijs 1 dag per week

Studenten aan universiteiten en hoge scholen kunnen vanaf maandag 26 april ongeveer 1 dag per week les op locatie volgen.

 • Theorie-examen mogelijk
  Theorie-examens voor een rijbewijs, vaar- of vliegbewijs zijn weer mogelijk.
 • Uitvaarten
  Het maximaal aantal mensen bij een uitvaart wordt verhoogd naar 100.

Bekijk  Stap 1 per 28 april van het Openingsplan op rijksoverheid.nl

Back To Top
Lid worden