Skip to content

Nieuwpoort vol lichtjes: het is kerst in het kleinste stadje van Holland

In het kleinste stadje van Holland is woensdag klokslag 19.00 uur officieel de kersttijd ingeluid. Nieuwpoort doofde de straatlantaarns en ontstak de kaarsjes. En ineens werd het Kerstmis in Nieuwpoort.

Michiel Straub 12-12-18, 22:23 Laatste update: 13-12-18, 08:08

Er klonken kerstliederen op het plein, oranjebitter en warme chocolademelk werd geschonken en op elke straathoek brandde een gezellig wintervuur. En niet te vergeten duizenden kaarsjes voor de ramen en op de trottoirs van het kleine vestingstadje.

Ontmoeting
Burgemeester Dirk van der Borg van Molenwaard onderstreepte het belang van ‘ontmoeting’. ,,Dat we elkaar kunnen spreken, dat we met elkaar kunnen delen. Die ontmoeting is ook zo belangrijk op weg naar Kerstmis. Dat is het feest van de verwachting, van de hoop, het feest van de ontmoeting en het feest van de verwondering. Ik wil u dan ook een prachtige Kaarsjesavond toewensen, maar ook prachtige en gezegende kerstdagen.’’

Er klonk een luid applaus toen er was afgeteld en de straatlantaarns uitgingen en de lampjes in de enorme kerstboom tegenover het stadhuis werden ontstoken. De honderden bezoekers, die ook van buiten de vesting op de 18e editie afkwamen, liepen vervolgens, al dan niet voorzien van een lampion, door de smalle donkere straatjes. De verwondering, waar de burgemeester een kwartiertje eerder over sprak, was er. En bleef. Totdat rond 21.00 uur de straatverlichting weer aanging.

Bron: AD Rivierenland (klik hier voor het filmpje)

Back To Top
Lid worden