Skip to content

Nieuwe wandelgids over de Oude Hollandse Waterlinie gepresenteerd

Auteurs Jan van Es en Bernt Feis hebben vrijdag j.l. hun nieuwe boek Vestingsteden van Goud gepresenteerd. Het eerste exemplaar werd aangeboden aan burgemeester Petra van Hartskamp van Montfoort tijdens een feestelijke bijeenkomst in het oude Stadhuys in Montfoort.
Vestingsteden van Goud is een rijk geïllustreerde wandelgids met ca 15 wandelroutes van in totaal 250 km lengte. Daarin staan de waterlinieommetjes door de vestingsteden centraal. Omdat 2019 het themajaar Gouden Eeuw is, worden in het boek ook allerlei gebouwen uit de Gouden Eeuw behandeld, zoals stadhuizen, kerken en woonhuizen maar ook een weeshuis en zelfs het zakkendragershuisje in Gouda. Deze verhalen geven een gevarieerd beeld van de Gouden Eeuw, waaraan veel vestingsteden hun bloei te danken hadden.
Vestingsteden van Goud kost € 14,95 en kan worden besteld via de website van de Stichting Oude Hollandse Waterlinie (www.oudehollandsewaterlinie.nl) maar is binnenkort ook verkrijgbaar in de boekhandel.

Op de foto: auteur Jan van Es overhandigt het eerste exemplaar van Vestingsteden van Goud aan burgemeester Petra van Hartskamp van Montfoort.

Back To Top
Lid worden