Skip to content

Nieuwe expositie in museum Het Voorhuis

Bleskensgraaf ∙ In museum Het Voorhuis te Bleskensgraaf is tussen 21 september 2019 en 25 januari 2020 de expositie Bijbels met een verhaal te zien.

Een bijbelverzamelaar uit het werkgebied van Historische Vereniging Binnenwaard heeft een deel van zijn collectie in museum Het Voorhuis geëxposeerd. Het is voor het eerst dat in een tentoonstelling in Bleskensgraaf zoveel verschillende Bijbels te zien zijn.
De titel Bijbels met een verhaal is gekozen, omdat niet de inhoud van de Bijbels centraal staat, maar de boeken zelf.
Het Koninklijk Huis en de bijbeldrukkers uit de omgeving, zoal Keur uit Dordrecht en Goetzee uit Gorinchem zijn onder andere thema’s die terugkomen in de verhalen. Het oudste exemplaar dateert van 1477. Versieringen zijn ook te bewonderen, zoals de sloten van diverse Bijbels en de beugeltasjes waarin de Bijbels werden gedragen naar de kerk.
Om nog meer verhalen over de Bijbels te horen kan een afspraak gemaakt worden via het secretariaat voor een rondleiding voor groepen van 5-15 personen.
In de Oomskamer zijn vanaf 21 september Bijbels te zien van de bekende streekschrijver J.W. Ooms.

Museum Het Voorhuis is gevestigd in Boerderij Gijbeland in Bleskensgraaf. Het museum is gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk. Entree is 2 euro.

Openingstijden: elke zaterdag en iedere derde dinsdag van de maand van 14.00 tot 16.30 uur. Groepen op afspraak, tel. 0184-641629 of 0184-422749. Bezoekadres: Koekoekspad 1 in Bleskensgraaf. Internet www.binnenwaard.nl.

Back To Top
Lid worden