Skip to content

Nieuw concept Van Boer naar Bord

ALBLASSERWAARD ● Voor Alblasserwaarders, door Alblasserwaarders: dat is de rode draad van Van Boer naar Bord. Winkeliers in de streek bieden producten aan die rechtstreeks uit de Alblasserwaard komen.

Deelnemers zijn Slagerij Vlot op de Vuilendam in Brandwijk, Groente- en Fruithandel Van Os in Papendrecht (op de grens van Wijngaarden), Kaas- en Zuivelboerderij Kuiper in Giessenburg en Desembakkerij Schalkwijk in Bleskensgraaf. Zij bieden vlees en vleeswaren, groente en fruit, kaas- en zuivelproducten en allerlei soorten desembroden en bakkersartikelen uit de Alblasserwaard aan.

De site van Van Boer naar Bord ging afgelopen week online. De initiatiefnemer bracht de andere ondernemers bij elkaar om dit concept van de grond te krijgen. Het idee erachter: streekproducten een eigen gezicht geven en consumenten de zekerheid geven dat de producten die ze kopen rechtstreeks uit de Alblasserwaard komen. ‘Ook willen we de consument bewustmaken van de herkomst, de kwaliteit en de eerlijkheid van ons assortiment. We halen de schakels er tussenuit; onze artikelen hebben niet honderden kilometers door half Europa afgelegd. Wij kunnen precies aanwijzen waar uit de streek ze komen’, laten de deelnemers weten. De producten kunnen alleen via de site worden besteld. Bij de eerste bestelling ontvangt men een attentie van één van de deelnemers cadeau.’ Ook andere winkels of bedrijven kunnen zich aansluiten. Naast de streekgebondenheid is er wel een voorwaarde: ‘We willen geen dubbelingen, dus geen drie bakkers of vier slagers. Nieuwe deelnemers zullen aanvullend moeten zijn op het aanbod wat we al hebben en eigengemaakte producten uit de streek aan moeten bieden.’

www.vanboernaarbord.nl

Bron: het Kontakt

Back To Top
Lid worden