Skip to content

Museum de Koperen Knop | Zomers detectivespel in de Koperen Knop

Museum de Koperen Knop

Ook deze zomer kan in Museum De Koperen Knop een detectivespel worden gespeeld. Zoals intussen traditie is geworden sluit dit weer aan bij de expositie, die er te zien is. De bezoekers zullen ervaren dat de expositie boeiend is voor mensen van alle leeftijden. Zo zullen ze ook merken dat het detectivespel iets is voor jong en oud(er).

OPSPORING VERZOCHT
Het speel draait om een verdwenen huisje. In de expositie is een lege plek ontdekt. Daar staat nu een foto, omdat het echte poppenhuis dat er hoort te staan (een berghut) is verdwenen. Ga maar in de expositie kijken! Waar is die mooie berghut uit Oostenrijk nu? Wie heeft hem gestolen en waar is hij gebleven? Dat weten we niet. Maar de dief of de dieven hebben wel hun sporen achtergelaten.

HET HELE MUSEUM
In alle vertrekken van het museum staan leuke kleine woningen die met het thema ‘klein behuisd‘ (dat is: wonen in een heel klein huis) te maken hebben. Bij die kleine woningen hebben de dieven codes achtergelaten. Met behulp van die codes kan de berghut terug worden gevonden.

Bij de balie van het museum is een formulier te krijgen, waarop staat vermeld hoe je mee kunt zoeken. En als je alle codes hebt gevonden weet je waar de berghut te vinden is. Ga dat bij de balie vertellen. Daar is dan een kleine beloning voor de deelnemers.

MUSEUM
Het detectivespel kan tot en met 2 september 2023 worden gespeeld. Museum De Koperen Knop (Binnendams 6, 3373  AD  Hardinxveld-Giessendam) is open van dinsdag t/m vrijdag 13.00-17.00 uur en op zaterdag 11.00-17.00 uur. In de maanden juli en augustus ook op maandag van 13.00-17.00 uur. Voor informatie: www.koperenknop.nl. Het museum heeft onder meer een museumcafé, een theetuin en een museumshop. Voor vragen mailt u naar koperenknop@koperenknop.nl of belt u 0184-611366.

Bron: Museum de Koperen Knop

Back To Top
Lid worden