Skip to content

Museum de Koperen Knop rond de feestdagen

Het is al kerstmis in Museum De Koperen Knop. Het voorhuis is gezellig ingericht en nodigt uit tot een bezoek. Ook de expositie van deze winter, een heel speciale over schaatsen en andere vormen van ijspret. Alle reden om in de komende tijd een bezoek aan het museum te brengen. Ook heel leuk voor de kids in de kerstvakantie, die de expositie met een speurtocht kunnen leren kennen.

Expositie ‘Onder nul’
Wat was er vroeger mooier dan ijs in de kerstvakantie. Museum De Koperen Knop combineert dit de komende winter met een grootse expositie, getiteld Onder Nul. Een centrale plek wordt daarbij ingenomen door schaatsen. Een grote hoeveelheid heel gewone, maar ook heel veel bijzondere schaatsen. U vindt ze deze keer niet alleen in de expositie, maar door het hele museum. Zelfs de kerstboom in de tuin is dit jaar versierd met schaatsen.
Er zijn ook veel andere vormen van ijspret te beleven in het museum. Er zijn sleden, schaatskleding, medailles, van alles over de bekende Molentochten en natuurlijk de beroemde Elfstedentocht. Een grote hoeveelheid enthousiaste verzamelaars stelden bruiklenen beschikbaar. De bezoeker krijgt een beeld van een nostalgische winter en moet zich inhouden om thuis niet al vast de schaatsen tevoorschijn te gaan halen. Er draaien diverse films, er zijn presentaties, informatie en heel veel te zien.
De kids kunnen een medaille krijgen als ze de speurtocht bij de expositie invullen en inleveren. Donderdag 23 januari 2020 komt Krijn van der Ham een lezing houden over schaatsen.

Koek & zopie
Het museumcafé draait dit seizoen ook mee met de expositie en is ingericht als Koek & Zopie. Daar zijn weer speciale bij de tijd van het jaar passende lekkernijen verkrijgbaar. Glühwein, warme punch en hete chocolademelk. Er is ook erwtensoep te koop en lekkere rookworst. Natuurlijk zijn ook de gebruikelijke consumpties verkrijgbaar.
Op zaterdag 21 december vindt het inmiddels traditionele junior-kerstconcert plaats. Deze keer in de stijlvol ingerichte mooie kamer. De toegang is deze middag gratis.

Kerstvakantie
Als u tijdens de kerstvakantie naar het museum wil komen moet u er rekening mee houden dat het museum op eerste kerstdag en op nieuwjaarsdag gesloten is. Op oudejaarsdag (gratis oliebol bij een consumptie, maar op = op) en op Tweede Kerstdag is het gewoon van 13.00-17.00 uur open. Een mooie gelegenheid om eens iemand mee te nemen voor een bezoek.
Het adres is Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam. Voor meer informatie: 0184-611366, koperenknop@koperenknop.nl of de website www.koperenknop.nl.

Back To Top
Lid worden