Skip to content

Museum de Koperen Knop | ‘Het is lente’

Een expositie met als thema Lente. Regelmatig krijgen amateurkunstenaars uit de brede regio de gelegenheid te exposeren in De Koperen Knop. Een groot aantal enthousiaste deelnemers heeft zich aangemeld en hun op de lente geïnspireerde werk is vanaf 4 februari 2023 in de expositieruimte te zien. U treft er een grote diversiteit aan van kunstwerken in de meest uiteenlopende uitvoeringen en kleuren. Dit alles is aangevuld met enkele bijzondere museale objecten.

SAMENSTELLING
Een oproep van het museum leverde een verrassend aantal reacties op, die door de voorbereidingsgroep van de expositie zijn beoordeeld. Dit heeft bij elkaar zo’n 80 amateurkunstwerken opgeleverd, die in de expositie zijn opgenomen. Voorafgaand aan de opening heeft een deskundige jury de werken gejureerd. Hierbij is aan drie werken een prijs toegekend, die tijdens de opening worden uitgereikt. Tijdens de expositie krijgen de bezoekers de gelegenheid te stemmen voor een publieksprijs. Deze prijs wordt aan het einde van de expositie uitgereikt.

EXTRA ACTIVITEITEN
Aan deze expositie is een aantal extra activiteiten verbonden:

  • Workshop Lentecanvasdoek voor de kids op woensdagmiddag 1 maart 2023 ad € 7,50 per kind.
  • Workshop Lentestuk maken voor volwassenen op woensdagavond 15 maart 2023 € 27,50 per deelnemer.

Voor beide workshops moet vooraf worden gereserveerd.

  • U kunt meedoen aan de publieksprijs en de naar uw mening beste inzending waarderen.
  • Speciale kids-speurtocht door de expositie.
  • Kleuterspeurtocht met foto’s door de expositie.
  • Bezoekarrangement om als groepje de exposite te bezoeken en voorafgaand aansluitend te genieten van een heerlijk kopje koffie of glas thee met wat lekkers (vooraf reserveren).

Deze extra activiteiten zijn mogelijk gemaakt door een bijdrage uit de Maatschappelijke Agenda van Hardinxveld-Giessendam (MAG).

MUSEUM
‘Het is Lente’ loopt door tot en met 25 maart 2023. Museum De Koperen Knop (Binnendams 6, 3373  AD  Hardinxveld-Giessendam) is open van dinsdag t/m vrijdag 13.00-17.00 uur en op zaterdag 11.00-17.00 uur. Voor informatie: www.koperenknop.nl. Het museum heeft onder meer een museumcafé, een museumshop en een royale ontvangstruimte met veel voorzieningen. Groepsbezoek en het gebruik van het museum als vergaderlocatie of cursusruimte kan ook op andere tijden. Voor vragen mailt u naar koperenknop@koperenknop.nl of belt u 0184-611366.

Back To Top
Lid worden