skip to Main Content

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk

Natuurlijk: UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk ontleent zijn wereldwijde bekendheid vooral aan de negentien molens die eeuwenlang de Alblasserwaard droogmaalden. Maar de beschermde natuur in de boezems van Kinderdijk is eveneens van een zeldzame schoonheid.

Ons Natura 2000-gebied herbergt een handvol beschermde vogelsoorten, waaronder de prachtige purperreiger. Op onze natuurpagina lees je veel meer over de bijzondere natuur en de soorten die er hun thuis hebben gevonden. Kinderdijk is een fantastische plek voor de mooiste natuurfoto’s en landschapsfotografie. Een vergelijkbaar landschap vind je nergens!

In het hoogseizoen zijn we dagelijks open van 09.30 tot 17.30 uur. Entreetickets bestellen doe je snel en eenvoudig online. Met je entreeticket krijg je vier uur toegang tot alle bezoeklocaties en vaar je onbeperkt mee op één van de rondvaartboten. Er zijn drie molens opengesteld voor publiek. Lees hier wat je nog meer kunt doen. Wanneer je je entreeticket koppelt aan de Kinderdijk app beluister je bovendien onze audiotours. Als natuurliefhebber beluister je natuurlijk de audiotour van één van ’s lands bekendste boswachters, Arjan Postma!

Meer informatie op www.kinderdijk.nl.

Nederwaard 1b
2961 AS Kinderdijk

Back To Top
Lid worden