Skip to content

Natuurcentrum De Vijfheerenlanden

Actief op het gebied van landschapsbeheer, natuureducatie, natuuronderzoek, natuur- en milieubescherming.

De Schaapskooi is een goed uitgangspunt voor wandel- en fietstochten in Vijfheerenlanden. Wij kunnen u informeren over de mooiste plekjes en de bijzonderheden van het seizoen.
In de Schaapskooi worden voor schoolgroepen natuurprogramma’s verzorgd en in de vakanties jeugdactiviteiten georganiseerd. Wij hebben een grote collectie opgezette vogels en zoogdieren, welke binnen de regio worden waargenomen.

De vrijwilligers van de Natuur- en Vogelwacht zijn actief in de regio met het onderhoud van knotwilgen, hoogstamboomgaarden en de opzet van kruidenrijke bermen en weiden. We ondersteunen de uilen met nestkasten en de zwarte stern met nestvlotjes. De jonge vogels worden jaarlijks geringd. We doen mee met tellingen van vogels en flora. In het vroege voorjaar helpen we de padden veilig hun zomerverblijf te bereiken. Bij al deze activiteiten kunnen we altijd meer hulp gebruiken.
Daarnaast organiseren wij excursies, cursussen en informatieve lezingen. Informatie hierover vindt u op onze website: www.natuurcentrum5hl.nl.

Algemene openingstijden:
Donderdag: van 19.00 – 23.00 uur
Zaterdag: van 10.00 – 16.00 uur

Mei – september:
Zondag: van 13.00 – 16.00 uur

Heeft u belangstelling om in de Schaapskooi een bijeenkomst te organiseren, dan kunt u contact opnemen met info@natuurcentrum5hl.nl of tel. 06-12242698.

<strong>Natuurcentrum de Schaapskooi
</strong>Overboeicop 15
4145 NN Schoonrewoerd
Tel. 0345-641201 (alleen gedurende openingstijden)
GPS-coördinaten: 51.93801, 5.10266

Back To Top
Lid worden