Skip to content

IJsboerderij Middelbroeck

Veehouderij en ijsboerderij Middelbroeck

Zonder boeren geen eten; zonder melk geen ijs

Het geheim van ons overheerlijke ijs zit ‘m in onze melk. Want die komt van onze eigen koeien en is dus supervers. We zijn trots op ons ijs en we zijn trots op onze koeien. Daarom verzorgen we onze koeien zo goed mogelijk; we laten ze in de polder grazen waar ze in alle rust kunnen genieten van het verse gras van de Alblasserwaard. Dat is niet alleen belangrijk voor de smaak van het ijs maar het is ook een belangrijk onderdeel van het polderlandschap. Want het landschap zoals het nu is, is ontstaan doordat boeren zich vestigden in het gebied. En de beste garantie om dat landschap in stand te houden is door boeren de ruimte te geven om hun bedrijven te kunnen ontwikkelen.

Wij boeren op een manier zoals het volgen ons bedoelt is; we gaan met de tijd mee maar niet zonder erbij na te denken want volgens ons is “nieuw” niet altijd hetzelfde als “beter”. Misschien heeft u het al gemerkt; we zijn trots op onze boerderij. We vinden het dan ook erg leuk als u eens bij ons komt kijken. U kunt dan niet alleen het ijs proeven waar we zo trots op zijn maar ook ervaren hoe het eraan toegaat in een eigentijds boerenbedrijf.

Onze boerderij kan het hele jaar door worden bezocht van maandag tot en met zaterdag. We hebben een heerlijk terras waar u kunt genieten in het zonnetje maar u kunt uw ijs ook binnen opeten in onze sfeervolle verbouwde stal.

Sinds kort hebben we ook een ijssalon in het Dorp Ottoland (op de Vuilendam). Ook hier kunt u zowel binnen als buiten een ijsje eten. Hier verkopen we een selectie uit ons assortiment wooronder schepijs, verpakt ijs, koffie, thee en frisdranken.

Fam. Middelbroeck
Broekseweg 17a
4231 VC Meerkerk
0183 351829

Klik hier voor de website

Back To Top
Lid worden