Skip to content

Booij Kaasmakers

Vroeger was kaasmaken op de boerderij de normaalste zaak van de wereld, maar dat is niet langer zo. De familie Booij laat met veel passie en plezier zien hoe een eeuwenoud ambacht wordt voortgezet in een modern bedrijf. Wij maken met de hand romige kazen gemaakt van rauwe melk. Zelf zijn we dol op lekker eten en experimenteren daarom volop met bijzondere smaken.

Op onze boerderij, midden in de groene weilanden van de Alblasserwaard, laten we graag zien hoe onze kaas gemaakt wordt en waar het vandaan komt. Als je weet waar je eten vandaan komt, smaakt het altijd net een beetje beter. We zijn transparant in het productieproces en vinden het belangrijk dat onze klanten precies weten wat er in hun kaas zit en hoe de kaas gemaakt wordt.

Wij leven midden in de natuur, tussen de molens, knotwilgen, sloten en veenweiden. Wij doen er alles aan om dit prachtige landschap in stand te houden. De grond die wij in bezit hebben, valt helemaal onder natuurbeheer. Zo worden bijvoorbeeld de slootkanten ontzien bij het maaien en bemesten. Dit is slechts één van de vele dingen die we doen om er voor te zorgen dat de traditionele plantenrijkdom van de veenweidegebieden de kans krijgt zich opnieuw te vestigen.

Onze boerderij in Streefkerk wordt omringd door watermolens. Op ons familiebedrijf houden we nog elke dag de eeuwenoude traditie van zelf kaasmaken in ere. We maken rauwmelkse kazen met de melk van onze buurman. We maken traditionele kazen, van jong tot oud, maar ook kaas met fenegriekzaadjes, verse zwarte truffel en szechuanpeper.

In onze boerderijwinkel verkopen we, naast de eigengemaakte kaas, ook zelfgemaakte chutneys, jams en allerlei andere lekkernijen uit de streek.

Op onze boerderij is veel mogelijk. Houd onze website in de gaten voor alle activiteiten.

De openingstijden van de boerderijwinkel zijn van dinsdag – zaterdag. Daarbuiten alleen op afspraak.

Booij Kaasmakers
Middenpolderweg 63
2959 LB Streefkerk
0184-681008
info@booijkaasmakers.nl
www.booijkaasmakers.nl

Back To Top
Lid worden