Skip to content

Laat de RTV Rijnmond Zomertoer Spelen beginnen!

Zwembad de Doetsekom in Giessenburg is donderdag het toneel van de RTV Rijnmond Zomertoer Spelen. Een glijbanenrace, dubbeltjes duiken, aquafit en spelletjes op het droge: jong en oud komt in actie.

De Doetsekom is het grootste openluchtzwembad van de Alblasserwaard. Er is een 50-meterbad, peuterbad en meerdere glijbanen. “We zijn erg trots op”, zegt Bram Visser, wethouder Sport in de gemeente Molenlanden. “Een 50-meterbad is vrij uniek in de regio. Met dit warme weer kan het niet beter.”

Het zwembad trok woensdag nog zo’n 1.400 mensen. Ook donderdagochtend zijn al veel zwemmers aanwezig in Giessenburg, die niet allemaal uit het dorp zelf komen. “Het is een megasucces”, zegt Kees Commijs. Hij is vrijwilliger bij het zwembad en kwam met het idee van de Spelen. “Dit is geweldig.”

Het aquafitten en volleyballen zit er inmiddels op, maar er staat nog veel meer op het programma. Zo’n veertig kinderen hebben zich donderdagochtend verzameld bij de glijbaan voor een heuse glijbanenrace. “Het is heel simpel. Bovenaan de glijbaan wordt een signaal gegeven, de tijd wordt opgemeten en degene met de snelste tijd wint.”

Ook is er het dubbeltjes duiken, tafeltennissen en jeu de boules. “We hebben de hele dag door spellen.”

Dubbeltjes duiken
Naar het dubbeltjes duiken kijken veel kinderen uit. “Ik heb dit vorig jaar ook een keer gedaan en vond het erg leuk”, zegt een jongen.

De muntjes worden in het zwembad gegooid terwijl de deelnemers niet kijken. Daarna mogen ze het bad in om de dubbeltjes op te vissen. “Ik heb er al twaalf”, zegt de 7-jarige Evi vol trots. De opbrengst? “Die gaat in de spaarpot”, zeggen meerdere kinderen.

Voor één jongen loopt het duiken uit op een teleurstelling. De muntjes die hij had opgedoken, zijn gestolen. Hij snapt er niets van. “Ik vind dat je blij moet zijn met wat je hebt. Iedereen heeft toch zijn eigen stapeltje muntjes?!”. Hij wilde van het geld een ijsje kopen. Die krijgt hij nu van het zwembad.

Ook dit jaar trekken verslaggevers zes weken weken lang door de regio tijdens de RTV Rijnmond Zomertoer. Deze week worden de Drechtsteden en Alblasserwaard uitgelicht op tv, radio, de website en social media. De verhalen en reportages van deze weken zijn hier terug te vinden.

Bron: RTV Rijnmond/Beeld: RTV Rijnmond

Back To Top
Lid worden