Skip to content

Jubileumboek ‘Biodiversiteit in Kaart’ van Altenatuur

Op 5 november 1980 werd Altenatuur, de Natuurbeschermingsvereniging in het Land van Heusden en Altena, opgericht. Het bestuur had hier graag op gepaste wijze aandacht aan willen besteden. Echter, door de strengere Coronamaatregelen zijn alle festiviteiten afgelast. Ter gelegenheid van dit jubileum is een jubileumboek uitgebracht ‘Biodiversiteit in kaart, de rijke natuur van Altena’.

Het boek geeft informatie over de ontwikkelingen van de natuur in de laatste tientallen jaren in Altena. Het is ook bedoeld als een duwtje in de rug voor de nieuwe gemeente Altena, boeren, ondernemers en bewoners om zelf op een goede manier aan de slag te gaan om een goede biodiversiteit te ontwikkelen of te herstellen.

Het boek is vandaag door 2 bestuursleden op het gemeentehuis aangeboden aan burgemeester Lichtenberg.
De activiteiten rond het afscheid van Johan Koekkoek (pionier in natuur- en landschapsbehoud in Altena) kunnen hopelijk later in dit verenigingsseizoen vorm krijgen, als de beperkingen zijn opgeheven en er weer mogelijkheden zijn voor ontmoeting.

Mocht u dit prachtige jubileumboek willen hebben, kunt u die bestellen via altenatuur@gmail.com, onder vermelding van naam, adres en woonplaats. Kosten: 10 euro. Binnen Altena worden boeken gratis bezorgd, daarbuiten rekenen wij 4 euro verzendkosten. Het boek zal daarnaast vanaf vrijdag 23 oktober te koop zijn voor 10 euro op een aantal verkooppunten, zie hiervoor de website: www.altenatuur.nl.
Back To Top
Lid worden