Skip to content

Inschrijving voor Fietsmolentocht is geopend

ALBLASSERWAARD · Via www.fietsmolentocht.nl is de inschrijving voor de Rotary Fietsmolentocht van start gegaan. Ook deze zesde editie, die op zaterdag 22 september 2018 verreden wordt, volgt zo precies mogelijk het parcours van de beroemde Molentocht op de schaats, die voert door de dorpen van de Alblasserwaard en langs de molens van Kinderdijk. De opbrengst gaat naar de Stichting Lach voor een Dag.

De Fietsmolentocht, die door de Rotary Clubs Alblasserwaard en Kinderdijk georganiseerd wordt, kent vier afstanden: 15, 30, 50 en 70 kilometers. De tocht is niet alleen het uitgelezen moment om stil te staan bij al het moois dat de polder te bieden heeft, bij elke controlepost is bovendien ook weer iets bijzonders te beleven, variërend van het bezoek aan een molen of veehouderij tot aan demonstraties ‘slacklinen’.

Opstappen voor de Fietsmolentocht kan vanaf 09.00 uur op zeven verschillende plaatsen. Voor kinderen tot en met 12 jaar is de Fietsmolentocht gratis. Daarboven is het inschrijfgeld, inclusief fraaie medaille, 8 euro. Leuk nieuwtje dit jaar is dat onder de deelnemers theaterbonnen, reischeques en dinerbonnen verloot zullen worden.

Vorig jaar pedaalden bijna 500 deelnemers mee en werd 10.000 euro bij elkaar gefietst voor de Stichting Hulphond. Dit jaar gaat de opbrengst naar Stichting Lach voor een Dag. Dit goede doel organiseert voor kinderen met een ernstige ziekte een complete dag naar het theater, zodat het kind even alle zorgen kan vergeten en kan lachen.

Aanmelden en meer informatie vinden over de route, tijden en bijzondere activiteiten onderweg kan via de website www.fietsmolentocht.nl. Rotary Alblasserwaard en Kinderdijk zijn clubs waarvan de leden met elkaar onderdeel uitmaken van een wereldwijd netwerk van mensen die graag iets terug willen doen voor de samenleving vanuit hun professie, kennis, ervaring of betrokkenheid bij de samenleving. De Fietsmolentocht is één van de activiteiten.

Bron: het Kontakt

Back To Top
Lid worden