Skip to content

Inschrijving opent voor fiets- en wandelevenement in Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

REGIO • Na het succes van voorgaande jaren organiseert Stap & Trap van 29 mei tot en met 1 juni 2019 samen met Den Hâneker het vierdaags fiets- en wandelevenement in de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden.

Onder de naam Vierdaagse Alblasserwaard wordt een evenement georganiseerd dat geschikt is voor de sportieve én recreatieve fietser en wandelaar van alle leeftijden. Het evenement vindt plaats van woensdag 29 mei tot en met zaterdag 1 juni 2019.

Al lopend en fietsend kan men niet alleen meer van de omgeving zien, maar vooral ook beleven. Deelnemers komen door de prachtige polder en pittoreske dorpen. Onderweg zijn er de nodige bezienswaardigheden en stoppen de fietsers en wandelaars bij diverse (Den Hâneker) ondernemers. Ook dit jaar worden er weer andere routes uitgezet door een team van enthousiaste vrijwilligers, waarbij men elke dag met een ander thema werkt (waaronder water en molens).

Nieuw in 2019 is de vierdaagse wandelen in plaats van drie (afstanden 5, 10, 15, 25, 30 en 40 kilometer). Verder zijn de routes family-proof op donderdag voor de 30km fietsroute en 10km wandelroute (inclusief puzzeltocht). Ook is er dit jaar een sport edition: dagelijks een 80 km fietstocht voor de gevorderde fietser met GPS (naast de 30-, 40-, 60 kilometer-routes. En er is een Streekparade op zaterdag 1 juni bij de tent in Hoornaar

De start en finish zijn telkens in de grote tent die midden in Hoornaar staat. Elke dag is er na de fiets- of wandeltocht gezellig entertainment en tijd voor het uitwisselen van ervaringen. Op vrijdagavond wordt traditiegetrouw een feestavond gehouden met Nederlandstalige muziek en liveoptredens, aangeboden door Stichting Vrije Recreatie (SVR). Op zaterdag zal de Streekparade georganiseerd gaan worden.

Meer informatie: www.vierdaagsealblasserwaard.nl (inschrijven mogelijk vanaf 1 januari 2019) of op Facebook en Instagram (@vierdaagsealblasserwaard.nl).

Bron: het Kontakt/beeld: Geurt Mouthaan

Back To Top
Lid worden