Skip to content

Huilende zeehonden in theater Peeriscoop

Het gehuil van zeehonden weerklinkt zaterdag 19 januari in theater Peeriscoop. Internationaal Film Festival Gorinchem vertoont die dag de documentaire ‘Wad’ van filmmaker Ruben Smit.

Anja Broeken 04-01-19, 14:12

Smit heeft bij het grote publiek naam gemaakt met zijn natuurfilm ‘De Nieuwe Wildernis’. Maar de filmmaker heeft meer bijzondere beelden geschoten, benadrukt het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG). ,,Onder meer dus deze indrukwekkende documentaire. Het is een film voor het hele gezin.’’

Het is niet de enige film die die zaterdag door IFFG wordt getoond. Ook ‘Klanken van Oorsprong’ van regisseur Hetty Naaijkens-Retel Helmrich is te zien. Het is het verhaal van meerdere artiesten met een Nederlands-Indische achtergrond. Zij kwamen in de periode 1945-1962 met meer dan 350.000 andere Indische Nederlanders naar Nederland. Vrijwel onmiddellijk vonden ze met hun muziek aansluiting bij de Nederlandse jeugd.

In ‘Klanken van Oorsprong’ komen onder anderen Liesbeth List, Anneke Grönloh en Riem de Wolff van de Blue Diamonds aan het woord. Laatste twee artiesten zijn inmiddels overleden, respectievelijk in 2018 en 2017. Deze film is om 20.15 uur te zien.

Wie ‘Wad’ wil zien, wordt om 16.30 uur in theater Peeriscoop aan de Boerenstraat verwacht. Tickets voor beide films zijn online te bestellen en kosten een tientje. Het IFFG houdt vaker zogeheten pop-up voorstellingen in Peeriscoop. Het vierdaagse filmfestival zelf vindt vanaf 11 april plaats.

Voor de trailer klik hier.

Bron: AD Rivierenland

Back To Top
Lid worden