skip to Main Content

Het gaat toch dooien bij ‘Onder Nul’

Het Gaat Toch Dooien Bij ‘Onder Nul’

De drukbezochte expositie over schaatsen en ijsvermaak, in Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam, is aan haar eindspurt begonnen. Nog tot en met zaterdag 29 februari 2020 kan de expositie bezocht worden. Reeds nu kan worden gesproken van een succesvolle expositie, die veel belangstelling van het publiek heeft gehad.

In soorten en maten
Bij een dergelijke tentoonstelling zijn veel bruikleengevers onontbeerlijk Daardoor kun je als museum een goede keuze maken in wat je het bezoekerspubliek gaat tonen. Dat heeft de expositiecommissie van De Koperen Knop eind vorig jaar weer ervaren. Het enthousiasme van een groot aantal verzamelaars van schaatsen en bijpassende attributen zorgde voor een luxe probleem: wat doe je met dat geweldige aanbod en hoe maak je daar een mooie expositie van. Een echt Hollandse expositie, met tal van nostalgische hoekjes en beelden.

Alblasserwaard
Op de expositie werd vooral weer duidelijk dat de schaatssport in de eigen streek heel veel betekenis had voor haar inwoners. Niet alleen stoere wedstrijdrijders, maar ook tal van plezier-rijders kwamen naar De Koperen Knop. Wat daarbij vooral opviel was het ritme waarmee het publiek het bezoek invulde. Eerst naar de expositieruimte, waar tal van uitdrukkingen aangaf hoe er werd genoten. Aansluitend werd het tot koek & zopie omgetoverde museumcafé bezocht voor een winterse drank of gewoon een kopje koffie of een glas thee. Vervolgens was het op De Etage genieten bij de films van de laatste molentocht, om voor vertrek nog even in het museumcafé te gaan genieten van een lekker warm drankje.

Het museum
Nog tot en met 29 februari 2020 bent u voor Onder Nul welkom in Museum De Koperen Knop (Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam). Open van dinsdag t/m vrijdag van 13.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Vijf dagen later start alweer de volgende expositie: Duizend Speldenprikken. Maar ook de vaste collectie zal u verrassen. Vraag eens naar de arrangementenfolder voor een groepsbezoek, per telefoon 0184-611366 of per email koperenknop@koperenknop.nl. Meer informatie vindt u op de website van het museum: www.koperenknop.nl.

Back To Top
Lid worden