Skip to content

Heerlijk toeven aan de straatkant bij Het Posthuijs in Groot-Ammers

TERRASSENTROFEE | Een oude dartkroeg in Groot-Ammers werd een eetgelegenheid met ambitie. In 2014 veranderde café Dikke Maatjes in Het Posthuijs. Sindsdien is deze zaak geopend voor etentjes, feesten, partijen en terrasbezoeken.

Dat hier nu vijf jaar een nieuwe wind waait is duidelijk. Op hippe borden staat aangegeven wat je hier zoal kunt bestellen. Het Posthuijs is lekker bij de tijd, een mooi contrast met de snikhete landerigheid die we treffen op een doordeweekse broeierige zomermiddag.

Al is de serveerster net even iets minder scherp als we een alcoholvrij biertje proberen te bestellen. Want welke soorten zijn er, vragen we? Ze raadt een alcoholvrije Brand aan. Daar gaan we voor, vermoedend dat dit iets nieuws is. Is het niet. Het gaat namelijk om een Brand Weizen, een witbiertje en daar moet je maar net van houden. Een foutje dus, niet in de ergste categorie.

De eigenaar
Sebastiaan de Heer: ,,We rekenen voor een vaas bier 2,35. We zijn goedkoop, in Rotterdam gaat daar makkelijk een euro bovenop. Maar het is appels met peren vergelijken. De huur die je daar betaalt is natuurlijk niet te vergelijken met hier. Toen wij deze zaak overnamen was er een soort terras, maar van een dartcafe. We moesten het dus echt nog maken. We steken er veel energie in, je blijft altijd bezig. Zo is er sinds dit jaar een nieuwe omheining. Als je vraagt op welk publiek we mikken zeg ik: op lokaal, nationaal en internationaal publiek. Je zit hier op de route van Kinderdijk, een mooie route voor fietsers, motorrijders, bezitters van oude auto’s. In zo’n toeristische omgeving moet je als horecabaas altijd berekend zijn op het onberekenbare. Het kan op elk moment volstromen. Ons personeel is daarom wat ouder dan gemiddeld. Ervaren personeelsleden kunnen de jonkies goed instrueren.’’

Andere zaken zijn belangrijker. De menukaart bijvoorbeeld – die zowel uitblinkt in veelgevraagde borrelhappen als in goede lunchgerechten. Deze bijvoorbeeld: een waldkornbol met tonijnsalade, paprika, tomaat, komkommer en rode ui. Kost je hier nog geen 8 euro.In pakweg Rotterdam zou diezelfde bol rond de 10, 12 euro kosten. Je portemonnee is hier de grote winnaar, want de kwaliteit is hetzelfde.

Als er dan toch iets te mopperen valt, dan op het terras zelf. Deze zaak is binnen mooier. De straat is dichtbij, we voelen ons een beetje omringd door steen en asfalt. Misschien wel vanwege de ligging van dit terras is er van privacy bovendien weinig sprake. Ieder gesprek boven fluistertoon is voor iedereen te horen. De twee mannen die er op dit moment zitten en die een vriend ‘evalueren’, zijn helemaal te volgen. Dat is vast niet hun bedoeling.

,,Geniet van de vele oldtimers, fietsrondes of cavalerie wat aan u voorbij gaat. Tot laat in de avond is het heerlijk toeven op ons terras’’, raadt de site aan. Daar is geen woord van gelogen, er zitten inderdaad veel wielrenners hier. Engelsen, in dit geval zelfs, die vrolijk pils drinken en zo verraden dat het niet om topsport gaat in hun geval. Het gehannes met fietsen is een leuk schouwspel, ook als je zelf niet aan wielrennen doet.

Beoordeling
Locatie: 7
Bediening: 7
Hygiëne: 7
Eten/drank: 7
Prijs: 7
Bonus: –
Eindscore: 7.0

Bron: AD Rivierenland/Beeld: Cees van der Wal

Back To Top
Lid worden