Skip to content

Half miljoen voor waterlinieprojecten

 

Zuid-Holland geeft half miljoen voor waterlinieprojecten

                                                                   Stadswallen en beer met monniken in Nieuwpoort 

De provincie Zuid-Holland stelt bijna een half miljoen euro beschikbaar om de Oude Hollandse Waterlinie op de kaart te zetten. In het zgn. Maaregelenpakket worden een stuk of tien waterlinieprojecten  vermeld. Het meeste geld – € 285.000 – gaat naar Gorinchem voor de herprofilering van Bastion 2 en naar Nieuwpoort voor het historisch herstel van de stadswallen door de aanplant van bomen.

€ 100.000 voor Stichting Oude Hollandse Waterlinie

Verder krijgt de Stichting Oude Hollandse Waterlinie bijna een ton voor de bouw van aanlegsteigers  langs Hollandsche IJssel en Meije en de voorbereidingen voor het Jubileumjaar 2022, als de Oude Hollandse Waterlinie 350 jaar bestaat. Ook is er geld beschikbaar voor het kunstproject De verbeelding van de Waterlinie.

Struinen & Vorsen krijgt € 54.000 voor storytelling en films, en The Missing Link 24.000 voor het project Hoofdkwartier van de Prins.  Tenslotte krijgt het Erfgoedhuis Zuid-Holland geld voor het beleefbaar maken van de Vlist en voor het educatieproject Waterlinie for kids. Het is de bedoeling dat deze projecten  in 2018 worden uitgevoerd.

 

Voor evt. toelichting kunt u  bellen met Bernt Feis, directeur Stichting OHW: 06 8300 7562

Back To Top
Lid worden