Skip to content

Expositie Duizend Speldenprikken

Museum De Koperen Knop start dit voorjaar met een bijzondere expositie vol textiele kunst van hoog niveau. Op uitnodiging heeft de landelijke groep textielkunstenaars StiQS een expositie ingericht met opvallende en bijzondere objecten. De bezoeker zal van 5 maart tot en met 18 april 2020 kunnen genieten en vooral worden geprikkeld door duizend symbolische speldenprikken.

Textielkunstenaars
StiQS is de naam van een groep textielkunstenaars, die afkomstig zijn uit heel Nederland. Zij werken samen om hun kennis te vergroten en de grenzen van hun creativiteit op te zoeken. Het zijn van oorsprong traditionele quilters, die zich hebben geschoold in de kadercursus ‘quilten speciaal’. Zij hebben daarbij de grondvorm van de quilt steeds meer losgelaten, terwijl textiel en garens wel hun belangrijkste basismateriaal is gebleven. Daaraan voegen ze vaak andere elementen toe, zoals papier, kunststof, metaal of non-woven vliezen. Dit leidt tot interessante experimenten en unieke vrije vormen. De textielkunstgroep laat zich jaarlijks coachen door kunstenaars uit verschillende disciplines, wat vaak leidt tot een opmerkelijke stimulans in de eigen creativiteit.

Extra activiteiten
De expositie geeft een mooie aanleiding om eens met een groep, met een vereniging of vriendinnen een bezoek te brengen aan Museum De Koperen Knop en dan ook te genieten van een van de geboden arrangementen. Daarbij kunt u kiezen uit verschillende mogelijkheden, van koffie of thee met wat lekkers tot een complete lunch of een high tea. Uiteraard moet u dit vooraf reserveren. Dit laatste geldt ook als u wilt deelnemen aan een van de workshops monoprinten. Op 25 maart 2020 zijn de kids welkom van 14.00 tot 16.00 uur (€ 5,– p.p.) en op 2 april 2020 de volwassenen, eveneens van 14.00-16.00 uur (€ 10,– p.p.).

Het museum
Museum De Koperen Knop (Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam) is open van dinsdag t/m vrijdag van 13.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Tweede Paasdag is er een extra opening van 13.00-17.00 uur. Voor informatie over het museum: www.koperenknop.nl. Voor vragen mailt u naar koperenknop@koperenknop.nl of belt u met 0184-611366. Het museum heeft ook een permanent gedeelte, diverse bijgebouwen, een museumtuin, een grote ontvangstruimte en een museumcafé.

Back To Top
Lid worden