Skip to content

Voorstelling: Klezmerband Agge Nebbisj

Datum: 09 dec 2018
Tijd: 16:00 - 18:30 uur

Locatie
Theater Peeriscoop


De Koffer

Verdriet om op te dansen, geluk om bij te huilen

In het programma ‘de koffer’ zwerft Agge Nebbisj langs de route die de Joodse muziek door de eeuwen heen heeft afgelegd. Al in de middeleeuwen ontstonden uit de vermenging van Joodse, Moorse en Spaanse volksmuziek de Sefardische liederen en later de Ladino-muziek. Van daaruit waaierden de melodieën naar Midden- en Oost Europa en naar de Balkan. Met de vlucht van honderdduizenden Joden naar Noord- en Zuid Amerika staken ook hun melodieën de oceaan over en werden ritmes en instrumenten uit andere culturen toegevoegd waardoor nieuwe kleuren en sferen ontstonden.
In dit programma klinkt klezmermuziek als metafoor voor op de vlucht zijn, maar ook als middel om elkaars culturen te begrijpen, om op te dansen en bij te huilen.

Klezmerband Agge Nebbisj heeft inmiddels een breed en afwisselend repertoire opgebouwd waarin zang, viool en klarinet centraal staan. Aangevuld met accordeon, gitaar, bas en percussie kunnen zij verschillende klezmer stijlen spelen. Sinds januari 2017 speelt Agge Nebbisj met een deels nieuwe bezetting, maar nog steeds met dezelfde passie.
Monique Elzakker – zang
Jack Paluch – zang, klarinet, sopraansax en fluit
Lydi Groenewegen – viool, blokfluit, zang, altsax
Ronald van Meer – accordeon, gitaar
Rob de Zwart – gitaar, mandoline en banjo
Koert Dekker – contrabas, blaasbas
Pieter Danz – percussie

Aanvang is om 16.00 uur, kassa en foyer zijn een uur voor aanvang van de voorstelling geopend.

Entreeprijs: € 12,50
Entreeprijs is inclusief een gratis consumptie en heerlijke hapjes na afloop.

Back To Top
Lid worden