skip to Main Content

Voorstelling: Ekaterina Levental – De Weg

Datum: 08 okt 2019
Tijd: 20:30 - 23:59 uur

Locatie
Theater Peeriscoop


‘De Weg’ staat voor een goed verhaal, een prachtige enscenering, een vurige vertolking, heerlijke muziek; dit alles ten bate van de sleutelzin van het verhaal en dat voor elke vluchteling geldt: ‘Ik denk dat ik mijn schaamte verloren heb’.

De Weg vertelt het aangrijpende verhaal van Ekaterina Levental over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. Een verhaal over afwijzing, verlies, veerkracht en hoop, gezien door de ogen van een tiener. Geïllustreerd met prachtige muziek.
“Ik ben zó niets op deze aarde…”
In deze persoonlijke muziektheatervoorstelling neemt zangeres en harpiste Ekaterina Levental het publiek mee op de weg die zij als tiener aflegde. De weg, die leidde van land naar land, toen zij en haar familie na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie niet in Oezbekistan konden blijven door oplaaiend antisemitisme.
Ekaterina speelt harp, zingt, danst en vertelt over haar afkomst en hoe die van de ene op de andere dag bepalend werd in het alledaagse leven. Hoe ze op haar weg zocht naar het sprookje, zoals ze dat kende uit het theater. Gedreven door een onuitputtelijke veerkracht, en hoop.
Prachtige muziek illustreert in dit soloconcert de emotionele kant van de vlucht. Een veelbewogen weg naar de toekomst.
De Weg is bijzonder verhaal, dat tegelijkertijd zeer herkenbaar is.

Weer een station. Ik zie borden Amsterdam”

Entreeprijs van € 19,50 is inclusief twee consumptiemuntjes

Back To Top
Lid worden