Skip to content

Vier de Lente in het Groene Hart

Datum: 18 mrt 2017 - 18 jun 2017
Tijd: Hele dag uur


Vier de Lente in het Groene Hart van 18 maart tot en met 18 juni.

Koeien dansen in de wei, bootjes varen over de plassen en fietsers gaan op pad. In de lente is het Groene Hart op zijn mooist. Vier de Lente in het Groene Hart nodigt iedereen uit om op pad te gaan en de bijzondere uitjes en unieke evenementen te bezoeken. Er is deze lente keuze uit tientallen activiteiten zoals polderwandelingen, lentefairs, lammetjesdagen, boerenmarkten, proeverijen van streekproducten, open dagen, natuurexcursies, paasfeesten, bloemenfestijnen en rondvaarten.

Lammetjesdagen
Rond de paasdagen zijn er Lammetjesdagen bij de Boerinn in Kamerik, Boer Hans in Montfoort en Kaasboerderij Hoogerwaard in Ouderkerk a/d Amstel. Streekproducten staan in de belangstelling tijdens het feest Asperges in de Polder van Woubrugge en de Graskaasdag in Woerden. Verder zijn de Open Kwekerijdag in Boskoop, Polderdag in het Land van Wijk en Wouden en de Streekparade in Groot-Ammers van harte aan te bevelen bij iedereen die het Groene Hart wil beleven.

Boerenkaas Fietsroutes
Speciaal voor Vier de Lente zijn twee Boerenkaas Fietsroutes uitgezet. De Leidse Ommelanden route is 41 km en de Pape-copen route is 29 km. De routefolders zijn af te halen bij de kaasafdeling van Hoogvliet Supermarkten. De routes zijn elke dag te fietsen maar de kaasboerderijen langs de route zijn in de Leidse Ommelanden op maandag 17 april, tweede paasdag, extra geopend. Langs de Pape-copen route zijn de boerderijen op zaterdag 3 juni, graskaasdag, extra geopend.

Website en Facebook
Een compleet overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.groenehart.nl en www.facebook.com/LenteGH/.

Stichting Groene Hart
De promotiecampagne Vier de Lente in het Groene Hart, voorheen bekend als Maand van het Groene Hart, wordt dit jaar voor het eerst in de gehele lenteperiode georganiseerd, van 18 maart tot en met 18 juni 2017. Stichting Groene Hart organiseert de campagne in samenwerking met Merk en Marketing Groene Hart. Hoogvliet Supermarkten is net als voorgaande jaren de hoofdsponsor van dit evenement.

Back To Top
Lid worden