Skip to content

Verlichtingsweek Kinderdijk

Datum: 03 sep 2018 - 08 sep 2018
Tijd: 20:30 - 23:00 uur

Locatie
Kinderdijk


Speciale week waarin de molens van het wereldberoemde molencomplex Kinderdijk ‘s avonds in de schijnwerpers wordt gezet. De verlichting van het molencomplex van Werelderfgoed Kinderdijk zorgt voor een schitterend schouwspel, dat voor veel fotografen een dankbaar object vormt.
De historische poldermolens zijn te zien vanaf het vrij toegankelijke fiets- en wandelpad dat dwars door het molengebied loopt. Een wandeling door het molengebied is gratis.

Het bezoekerscentrum “Wisboomgemaal” en souvenirwinkel “De Molenhoek” zijn in de avond ook geopend. In het Wisboomgemaal kunt u gratis de multi-screenfilm van Kinderdijk kijken. Ook varen de twee rondvaartboten door Kinderdijk waardoor u nog mooiere foto’s vanaf het water kunt maken.

Het hele dorp zorgt bovendien voor een sprankelende lichtsfeer, met gevelverlichting op de huizen en verlichte ‘dijkmolens’ langs de Lekdijk. Op vrijdagavond tijdens de lichtweek is er een gezellige Molenmarkt met ruim zeventig verlichte kraampjes. Deze jaarlijkse markt wordt nabij het molencomplex gehouden. De braderie begint om 17.00 uur en eindigt rond 22.30 uur. Stichting Werelderfgoed Kinderdijk is ook aanwezig op braderie met de verkoop van souvenirs met gezellige vrijwilligers.

Back To Top
Lid worden