skip to Main Content

Verlichtingsweek Kinderdijk 2019

Datum: 02 sep 2019 - 07 sep 2019
Tijd: 20:30 - 23:00 uur

Locatie
Kinderdijk


Van maandag 2 tot en met zaterdag 7 september 2019 staan de molens weer in de schijnwerpers. Alle molens worden elke avond tussen 20.00 en 22.30 uur vol in het licht gezet, en op vrijdagavond zelfs een half uurtje langer. Het evenement is een must-see voor iedereen die beelden vast wil leggen. Een echte blikvanger.

Een traditie die teruggaat naar de jaren zestig van de vorige eeuw. Veel streekgenoten genieten van dit bijzondere schouwspel. Door de verlichting krijgen de molens en andere gebouwen een extra cachet. Het nieuwe bezoekerscentrum is speciaal voor de Verlichtingsweek in de avond geopend. Geniet van een drankje in het restaurant en laat de avond langzaam aan je voorbij gaan.

Om bezoekers de kans te geven de állermooiste beelden te schieten staan er weer twee cursussen avondfotografie gepland. Onder begeleiding van een professionele fotograaf ga jij met een gevarieerd portfolio huiswaarts! Meer informatie over de fotografie cursussen is te vinden op onze website: https://bit.ly/2KcI5Vh

Wie de verlichte molens van dichtbij wil bewonderen kan elke avond meevaren op één van onze rondvaartboten. Maar wil je iets extra’s? Op vrijdagavond vaart de Jantina als enige op de Lage Boezem van de Nederwaard. Meer informatie is te vinden op onze website: https://bit.ly/2LQGy9d

Let op! De laatste dag van de Verlichtingsweek, zaterdag 7 september, valt samen met de officiële opening van het nieuwe bezoekerscentrum. Mocht je in de gelegenheid zijn om een van de andere dagen de verlichte molens te bekijken, dan raden wij dat ten zeerste aan!

Back To Top
Lid worden