Skip to content

Verlichte proeverijenroute

Datum: 07 feb 2019
Tijd: 19:00 - 22:00 uur


In de maand februari zijn rond de honderd boerderijen en een kerk in de regio Vijfheerenlanden mooi uitgelicht tijdens de eerste Verlichte Proeverijenroute in dit gebied. De route is vooral bedoeld om de Utrechters te laten kennismaken met de ‘proeverijen’ die de verschillende boerderijen langs de route hebben. Vianen hoorde al bij Utrecht en doet niet mee aan deze route. De boeren in Vianen zijn hiervoor ook niet benaderd.

Astrid Pel 14-01-19, 10:01 Laatste update: 10:47

Lyanne de Laat van de organisatie van dit evenement legt uit dat een rondje door Vijfheerenlanden ‘minder gecompliceerd’ is zonder een uitstapje naar Vianen erbij. Nu kan er door Leerdam en Zederik een mooi rondje gemaakt worden. Verder moet het accent van de route volgens haar liggen op de gebieden die voor 1 januari nog Zuid-Hollands waren. ,,Op deze manier willen we juist die tot voor kort Zuid-Hollandse boerderijen aanbevelen aan de Utrechtse bezoekers. Vianen hoorde natuurlijk al bij Utrecht.”

De route gaat door de plaatsen Lexmond, Leerbroek, Leerdam, Schoonrewoerd en Hei- en Boeicop.

Jammer
José van Rossum van de gelijknamige kaasboerderij in Vianen vindt het jammer dat zij niet mee kan doen. ,,We hebben in buurtschap Helsdingen zeer actieve bewoners en mooie boerderijen. Ik had al wel eens gehoord van deze route en gezegd dat we daar zeker aan mee moesten doen. Wij passen daar prima in. Jammer dat het niet gevraagd is en ook wel raar omdat Vianen toch ook bij Vijfheerenlanden hoort.”

De Verlichte Proeverijenroute Vijfheerenlanden is op 31 januari, 1, 2, 7, 8, 9, 14, 15 en 16 februari van 19.00 tot 22.00 uur. Een routekaart en boekje kosten 3 euro per setje en zijn te krijgen bij eetcafé ‘t Trefpunt in Hei- en Boeicop. Ruim honderd karakteristieke boerderijen, molens en een kerk doen mee. Er zijn rondleidingen op boerenbedrijven en er is verkoop van boerenkaas.

Bron: AD Rivierenland

Back To Top
Lid worden