Skip to content

Uilen en braakballen bij de NVWA

Datum: 28 dec 2018
Tijd: 10:00 - 12:30 uur

Locatie
Streeknatuurcentrum Alblasserwaard


De IVN-werkgroep van de Natuur- en Vogelwacht ‘De Alblasserwaard’ (NVWA) organiseert op vrijdag 28 december een uilen- en braakballenochtend voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Ouders zijn uiteraard ook welkom.

Kinderen van vier en vijf jaar kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen. De ochtend start om 10.00 uur bij het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) en duurt ongeveer twee uur. De kosten bedragen 2,50 euro per kind en dat is inclusief limonade en een koekje. Graag van tevoren opgeven met de naam en leeftijd van het kind via jeugd@nvwa.eu.

Uilen eten onder andere muizen maar kunnen deze niet helemaal verteren. Ze spugen de resten uit in de vorm van braakballen. Deze ochtend laat men diverse (opgezette) uilen zien en de vrijwilligers vertellen van alles over de eet- en leefgewoonten van uilen en andere vogels die braakballen maken. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag. Met diverse hulpmiddelen ontdekken ze wat er allemaal in een braakbal aanwezig is en misschien komen ze er zo achter wat de uil gegeten heeft.

Het SNCA ligt aan de Matenaweg 1 te Papendrecht nabij het Alblasserbos. Voor meer informatie: www.nvwa.eu.

Back To Top
Lid worden