Tuinvogeltelling In Het Streeknatuurcentrum

Tuinvogeltelling in het Streeknatuurcentrum

Datum: 25 jan 2020
Tijd: 10:00 - 16:00 uur

Locatie
Streeknatuurcentrum Alblasserwaard


PAPENDRECHT • Zaterdag 25 januari 2020 doet de Natuur- en Vogelwacht mee met de Nationale Tuinvogeltelling. Voor kinderen en hun ouders is er gelegenheid om te komen tellen. In de tuin is een vogelvoederplaats waar pindaslingers, vetbollen, strooivoer en nog meer lekkers voor de vogels is opgehangen of gestrooid.

Vanuit de kinderhoek kunnen de tuinvogels gemakkelijk bekeken en geteld worden. Er zijn ook kleurplaten, voedertips en vogelboekjes. Het is de bedoeling dat een teller ongeveer 30 minuten alle vogels in de tuin telt en noteert. Vooraf kan thuis de website www.tuinvogeltelling.nl geraadpleegd worden om alvast wat vogelkennis op te doen en het telformulier te downloaden.

Er is voor de kinderen nog iets extra’s. Zij kunnen een dennenappel versieren met vogelpindakaas en strooivoer en mee naar huis nemen om in de eigen tuin op te hangen. Het is dan handig als iedereen daarvoor een bakje meebrengt om de dennenappel te kunnen vervoeren.

De tuinvogeltelling wordt in de winter gehouden omdat dan juist de vogels eten en beschutting zoeken in de tuinen. Hoe meer mensen er mee doen, hoe beter. Men kan thuis ook meedoen. Ook belangrijk om het hele jaar door te zorgen voor een tuin waar de vogels graag komen. Dat kan door uw tuin vogelvriendelijk in te richten. Struiken met bessen en planten met zaden zijn dan belangrijk, evenals nestkasten en struiken. In de winter is het belangrijk om niet te veel afgestorven planten weg te halen. Want daarin kunnen insecten zich verschuilen. Die insecten zijn weer belangrijk voor de vogels.

Alle tellers zijn tussen 10.00 en 16.00 uur welkom bij het Streeknatuurcentrum aan de Matenaweg 1 in Papendrecht. Voor meer informatie: 0184-412618 of www.nvwa.eu.

Lid worden