Skip to content

Open Dag Natuur- en Vogelwacht De Vijfheerenlanden

Datum: 13 okt 2018
Tijd: 08:30 - 16:00 uur

Locatie
Natuurcentrum de Schaapskooi


De traditionele Open Dag van de Natuur- en Vogelwacht De Vijfheerenlanden wordt dit jaar gehouden op zaterdag 13 oktober 2018.

Plaats: In en rond Natuurcentrum De Schaapskooi, Overboeicop 15, te Schoonrewoerd.

 

Veel onderdelen van de Open Dag zijn inmiddels traditie geworden, zie hiervoor het concept programma :

 

  • Excursies

Er zijn 3 excursies in natuurreservaat Over-Heicop achter de Schaapskooi. Om 8.30 uur start een Vroege Vogelexcursie voor de jeugd, om 11 uur een vogelexcursie voor alle leeftijden en om 14 uur een excursie ‘ecologie’, waarbij flora en fauna, de geschiedenis en het beheer van het gebied belicht worden.

 

  • Overige jeugdactiviteiten

Na de Vroege Vogelexcursie volgen meer jeugdactiviteiten. Evenals vorig jaar gaan we van wilgentenen weer iets bouwen. Verder kun je brood bakken, zijn er spelletjes en prijsvragen en kunnen de kleintjes kleuren.

  • Appels en peren

De verkoop van vers geplukt onbespoten fruit en het persen van sap zijn belangrijke onderdelen van de Open Dag. De werkgroep Landschapsbeheer verzorgt ook een tentoonstelling van oude fruitrassen. Pomoloog (fruitkundige) determineert tussen 11 en 15 uur appels en peren uit tuinen of boomgaarden van bezoekers. Neem dus wat van uw onbekend fruit mee!

 

  • Presentaties overige werkgroepen

De diverse werkgroepen van de Natuur- en Vogelwacht geven presentaties over planten, paddestoelen, vogels, amfibieën en de excursies die wij organiseren. Een traditie is ook de verkoop van antiquarische natuurboeken.

 

  • Groene Winkel en Bar

In de Groene Winkel zijn zoals altijd natuurboeken, ander educatief materiaal en nestkasten te koop. Aan de bar kunt u sap, streekproducten, koffie en of met appeltaart, andere drankjes kopen.

 

Deze activiteiten zijn nog niet definitief we zijn nog bezig met de planning van deze open dag.

 

Back To Top
Lid worden