Skip to content

Natuurwerkdag – Kinderdijk

Datum: 03 nov 2018
Tijd: Hele dag uur

Locatie
Kinderdijk


Help de molens van Kinderdijk om weer vol in de wind te staan: kom op 3 november langs voor een dagje gezellig en actief natuurbeheer tijdens de jaarlijkse Landelijke Natuurwerkdag! Beleef een oud-Hollandse work-out tussen de rietkragen en maak jezelf nuttig voor het klassieke polderlandschap: de molenaars zullen je dankbaar zijn.

Kom actief genieten van de natuur op de Natuurwerkdag
Wie zin heeft om een heerlijk dagje actief in de vrije natuur bezig te zijn is bij ons van harte welkom. We organiseren een gezellige activiteit die je niet alleen een prima oud-Hollandse workout geeft, maar ook nog eens heel nuttig is voor al onze molens en het waterbeheer in de hele streek. Op 3 november steken we in Werelderfgoed Kinderdijk samen de handen uit de mouwen, want dan staat de jaarlijkse Natuurwerkdag weer voor de deur. Gezellig samen de polders in voor een traditioneel rondje natuuronderhoud, met een lekkere bak koffie en een dankbare molenaar als beloning. Zin om hier eens even lekker los te gaan met een groepje actieve natuurliefhebbers? We zien je heel graag komen tijdens de Natuurwerkdag Kinderdijk.

Handen uit de mouwen, molens in de wind!
Werelderfgoed Kinderdijk is niet alleen een cultureel wondertje; het ligt ook in een schitterend stukje natuurgebied dat door de Europese Unie wordt beschermd, met heel veel bijzondere vogels en een prachtig groen Hollands landschap. Hartstikke mooi natuurlijk, al dat leven in de brouwerij, maar als we niet oppassen groeit het onze molenaars boven het hoofd. Veel lastiger nog: als we niet snoeien, dan groeit het zelfs boven onze molens uit, en dan vangen de wieken niet genoeg wind om de molen te laten werken. Daarom is het heel belangrijk dat we af en toe even flink aan het snoeien gaan, zodat we weer een heel jaar de wind in de zeilen hebben. Dat doen we net zoals de molenaars dat vroeger deden. We snoeien de rietkragen terug en zorgen dat de wilgen en de andere bomen niet te hoog en te vol worden. Help je ons een handje mee? Met een paar uurtjes van je tijd haal je niet alleen een frisse neus in een uniek natuurgebied, maar draag je ook nog je steentje bij aan het behoud van het UNESCO Werelderfgoed van Kinderdijk.

Meer informatie: https://www.kinderdijk.nl/.

Back To Top
Lid worden