Skip to content

Molenstichting SIMAV doet mee met NL Doet!

Datum: 16 mrt 2019
Tijd: Hele dag uur


Geachte dames en heren,

Graag willen we onze historische molens beter bekend maken bij de inwoners van onze regio. Immers deze historische monumenten zijn ons gezamenlijke bezit. De trots van de streek.

Hiervoor nemen we verschillende initiatieven, zoals openstellingen, fietsroutes, fotowedstrijd, enz. We zoeken ook de samenwerking met allerlei instanties in de Alblasserwaard – Vijfheerenlanden om de molens meer ‘dienstbaar’ te laten zijn aan de lokale doelstellingen op het gebied van recreatie. Maar alles begint bij meer kennis over de molens bij de bewoners van de streek zelf.

Om deze reden doet SIMAV dit jaar weer mee aan NL Doet op zaterdag 16 maart 2019. Samen met de molenaars hebben we interessante klussen bepaald. Bij molens verspreid door onze gehele regio. Dit geeft iedereen de gelegenheid de molen in zijn/haar buurt eens nader te leren kennen en zelf een bijdrage te leveren aan het instandhouden van deze monumenten.

De klussen zijn in de beschrijving onder deze brief weergegeven. Maar ook op de SIMAV Facebook pagina staat informatie over de vele aangemelde klussen bij het organiserende Oranjefonds. Meer detailgegevens over de molens zelf staan op www.simav.nl. Inschrijven voor de klussen kan op de landelijke website: www.nldoet.nl.

Wellicht lijkt het u (met uw gezin, familie of vrienden) ook leuk om eens deel te nemen aan de nationale actie NL Doet. Hiermee o.a. het inspirerende voorbeeld van ons Koningshuis volgend. Kom dan zeker naar de SIMAV-molen in uw buurt. Voor lunch, koffie en thee wordt bij de molens gezorgd.

Wij zouden het zeer op prijs stellen u te mogen ontvangen bij onze molens.

Namens de Molenstichting SIMAV,

P.A. de Waard, voorzitter SIMAV

Molenstichting SIMAV (opgericht in 1956) is eigenaar van 36 Rijksmonumenten in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Een 100%-vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de historische molens van deze regio. Meer informatie en veel foto’s staan op de onze website www.simav.nl. Meld je daar ook aan voor onze digitale Nieuwsbrief (gratis, 3x per jaar).

Back To Top
Lid worden