Skip to content

Lezing Ellen Haeser: Mode in Zwart Wit

Datum: 15 jan 2019
Tijd: 15:00 - 17:00 uur

Locatie
Museum De Koperen Knop


Op 15 januari 2019 verzorgt Ellen Haeser een boeiende lezing in Museum De Koperen Knop. Deze textieldesigner en -ontwerpster zal daarbij uitgebreid ingaan op de invloed van de wereldgeschiedenis op de ontwikkeling van de naoorlogse mode vanaf 1947. Daarbij legt zij zich vooral toe op wat er te zien is op de expositie in De Koperen Knop, getiteld: Mode in Zwart Wit.

Expositie Mode in Zwart Wit
Kenners spreken met lovende woorden over de huidige expositie in De Koperen Knop. Een hoogstaande verzameling bijzondere kleding en accessoires, wordt het genoemd. Dat blijkt ook wel uit het vele publiek dat de eerste weken de expositie al heeft bezocht.
De expositie laat in periodes van telkens tien jaar zien hoe de mode voor met name de vrouwen aansloot op de ontwikkelingen in de wereldgeschiedenis. Elke golfbeweging had zijn invloed op wat er vooral door jongeren, maar ook de ouderen, aan kleding werd gedragen.
Uit het hele land kwamen bruiklenen van musea en particulieren, die de expositie een compleet aanzien geven. De schoenen, hoeden, tassen en andere accessoires vormen evenals de kapsels uit de naoorlogse tijd een prachtige aanvulling op het herkenbare tijdsbeeld.

Ellen Haeser
Al 35 jaar houdt Ellen Haeser zich intensief bezig met de mode. Vanuit haar Gorinchemse Studio Haeser zet zij zich in voor het creëren van bewustzijn van de echte waarde van goed ontworpen producten. Dat is haar missie, mensen ondersteunen die op zoek zijn naar iets anders dan het middelmatige. Zij onderzoekt, creëert en vertelt verhalen. Zij doet dat vanuit een eigen tijdgeest. Met een mengeling van kunst, ambacht, natuur en erfgoed houdt zij zich bezig met textiel. Doordat ze zich richt op de meest brede zin van textiel, valt vooral ook de mode hieronder. Dat is de basis voor de lezing, die ze op 15 januari 2019 in Museum De Koperen Knop zal geven.

Informatie
De lezing vangt aan om 15.00 uur. De entree bedraagt € 5,- inclusief entree, een bezoek aan de expositie en een consumptie. Kaarten zijn vanaf nu te bestellen bij het museum. Dat kan per email: koperenknop@koperenknop.nl of telefonisch: 0184-611366.
De expositie is te zien tot en met 23 februari 2019. Museum De Koperen Knop is gevestigd in Hardinxveld-Giessendam (Binnendams 6, 3373 AD). Voor inlichtingen: koperenknop@koperenknop.nl of 0184-611366. U kunt ook de website raadplegen: www.koperenknop.nl. De Koperen Knop is open op dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. De expositie vormt een aanloop naar het jubileumjaar 2019, wanneer De Koperen Knop veel extra activiteiten ontwikkelt in het kader van het dertigjarig bestaan.

Back To Top
Lid worden