Skip to content

Inspiratiesessie familiebedrijven

Datum: 19 sep 2018
Tijd: 19:15 - 22:00 uur

Locatie
Den Hartog B.V.


Emotie en communicatie in het familiebedrijf

Het is een kennissessie bedoeld voor (potentiële) eigenaren van familiebedrijven verzorgd door leden van de Blauwzaam werkgroep Familiebedrijven.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!

THEMA: EMOTIE EN COMMUNICATIE IN HET FAMILIEBEDRIJF
Spreker: Marnix van Bruggen
Datum: 19 september 2018
Tijd: 19:30-22.00 uur (inloop vanaf 19:15 uur)
Locatie: Den Hartog B.V.
Adres: Wilgenweg 4, Groot-Ammers

Vanuit rentmeesterschap, met en voor ondernemers een duurzame vitale regio te bewerkstelligen waar het goed wonen, leven en werken is, is het doel van BlauwZaam. Vooral het familiebedrijf is sterk vertegenwoordigd en (historisch) sterk verbonden met onze regio en gemeenschap.

Als werkgroep willen wij een actieve bijdrage leveren aan het voortbestaan van familiebedrijven en daarmee aan de duurzame vitaliteit van onze regio.Binnen sommige families wordt er veel gepraat maar weinig besproken. In andere families wordt er überhaupt maar weinig met elkaar gepraat. Het is een uitdaging om als familie goed met elkaar te communiceren. Dit is natuurlijk voor elke familie van toepassing, maar juist voor ondernemende families staat er veel op het spel. Miscommunicatie/mismoetingen tussen familieleden kunnen vergaande gevolgen hebben voor het succes van het bedrijf en de harmonie in de familie. Hoe wordt er van oudsher in de familie gecommuniceerd? Hoe gaan we om met meningsverschillen?

Welke patronen zijn er zichtbaar en wat voor effect hebben die patronen? En hoe verander je die patronen en kan je tot effectieve communicatie komen?Tijdens een ontmoetings/inspiratiebijeenkomst willen wij op bovengenoemde onderwerpen ingaan, want goede communicatie verhoogt de continuïteit en de rentabiliteit van het familiebedrijf. Marnix van Bruggen is specialist op het gebied van familie en relaties binnen het familiebedrijf.

Waar (familie)relaties tot vragen of problemen leiden of waar deze belemmerend zijn voor personen en het bedrijf, werkt Marnix met betrokkenen aan het vinden van antwoorden en oplossingen. Marnix zal vanuit zijn ervaring bij het begeleiden van familiebedrijven ingaan op het onderwerp en daarnaast is er ook de ruimte om met andere aanwezigen ervaringen uit te wisselen.

Wij willen de volgende vragen aan bod laten komen: – Wat is communicatie?- Wat is goede communicatie?- Welke rolverwarring of rolverwisseling vindt er plaats in de communicatie? Na afloop is er de mogelijkheid om te netwerken en ervaringen uit te wisselen. We eindigen uiterlijk om 22:30 uur.

Namens de deelnemers van de werkgroep:
André Baars – Baars Aannemerij en Transport B.V. – Nieuwland
Piet van Leeuwen – Van Leeuwen Holding B.V. – Meerkerk
Teunis Meerkerk – Meerkerk Houtbouw BV – Hardinxveld-Giessendam
Piet Spruijtenburg/Patricia Hofman – ProMissie Bedrijfsoverdracht B.V. – Groot-Ammers
Debbie Zwijnenburg – Zwijnenburg Mode VOF – Meerkerk

Opgeven voor deelname kan via het emailadres: familiebedrijven@blauwzaam.nl

Wilt u dit doen voor 5 september 2018?

Back To Top
Lid worden