Skip to content

Fruitplukdag in de boomgaard bij het Natuurcentrum

Datum: 05 sep 2020
Tijd: 10:00 - 16:00 uur

Locatie
Natuurcentrum de Schaapskooi


Elke zaterdag in september zelf appels en peren plukken in de Vijfheerenlanden

Elke zaterdag in september mag iedereen zelf appels en peren plukken in de boomgaarden van Stichting het Zuid-Hollands Landschap en Natuur- en Vogelwacht Vijfheerenlanden. In de hoogstamboogaarden proef je de smaak van oudhollandse fruitrassen. Deelname aan de Fruitplukdag is gratis en voor het geplukte fruit wordt een kleine vergoeding gevraagd. Aanmelden is verplicht en kan via zhl.nl/fruitplukdag.

Oudhollandse fruitrassen

Tegenwoordig worden appels en peren voornamelijk op laagstammige boompjes gekweekt zodat ze makkelijk geplukt worden. Hoogstamfruitbomen, zoals we die van vroeger kennen, verdwijnen hierdoor helaas uit het landschap. In de cultuurhistorische hoogstamboomgaarden proef je tijdens  Fruitplukdag oudhollandse fruitrassen, die niet worden bespoten. Vrijwilligers vertellen je graag over deze oude boomsoorten.

Avontuurlijk de boom in!

Klim op een ladder om bij de appels die hoog in de boom hangen te komen. Met een speciale plukstok kom je er nog makkelijker bij. Thuis kun je heerlijke gerechten bereiden met het geplukte fruit zoals appeltaart of stoofperen.

Corona-proof plukken

Fruit plukken is een leuke activiteit en goed te doen op anderhalve meter afstand van elkaar. Om drukte te vermijden, is aanmelden verplicht en wordt er geplukt in tijdsblokken.

Aanmelden voor Fruitplukdag

Meld je voor 19 september aan op www.zhl.nl/fruitplukdag. De ander dagen kun je je aanmelden op info@natuurcentrum.nl.

Je vindt hier ook uitgebreide informatie over de verschillende data en locaties en de kosten van het fruit per kilo.

Back To Top
Lid worden