Skip to content

Esther de Lange (CDA) op bezoek bij de Ponthoeve

Op vrijdag 9 mei heeft Europarlementariër Esther de Lange (CDA) een werkbezoek aan Hâneker lid de Ponthoeve in Vianen gebracht. De lijsttrekker van het CDA was op campagne voor de Europese Verkiezingen op 22 mei a.s.

Esther de Lange kreeg uitleg over de Ponthoeve en onze vereniging. De voormalige melkveehouderij van Gert en Nonnie Baars wordt dit jaar omgebouwd tot een Pannenkoekenboerderij, gesitueerd op de eerste verdieping van het gebouw. Het restaurant krijgt plaats voor ruim honderd gasten. De gasten hebben vanuit het restaurant zicht op de stal met jongvee. Verder wordt er een dakterras gerealiseerd, waar men een uitzicht heeft over de nieuwe natuur in de uiterwaarden van Vianen. Ria van Wijngaarden benadrukte dat plattelandstoerisme zeer belangrijk is om de regio aantrekkelijk te houden en maken. Europa kan doormiddel van Leader projecten een goede bijdrage leveren.

Vervolgens was er tijdens het werkbezoek aandacht voor het beheer van de nieuwe uiterwaarden bij Vianen. Het gebied zal na het project “Ruimte voor de Lek” beschikbaar komen. Het project is inmiddels in volle gang en zal eind 2015 worden afgerond. Den Hâneker is een serieuze gegadigde om het toekomstige beheer op zich te nemen. Hiervoor heeft Den Hâneker een mooi plan gemaakt met nadruk op extensief graslandbeheer en begrazing. Den Hâneker voorzitter Cees de Jong en planarchitect Gert- Jan Kool gaven uitleg over het plan van de vereniging. Esther de Lange was positief over de ontwikkelingen en gaf aan dat dit gebied heel grondgebonden is en veel specifieke kennis vraagt. Grote aanbestedingstrajecten zijn voor dit soort ontwikkelingen dan niet nodig, aldus de Europarlementariër.

Back To Top
Lid worden