Skip to content

Eerste paal voor uniek wandelroutenetwerk AV

Wethouder Özdere plaatst de eerste routepaal van een wandelroutenetwerk in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. In totaal wordt het netwerk bijna 570 kilometer lang. Begin 2017 staan alle routepalen op hun plek. Door bestaande wandelroutes met elkaar te verbinden, vergeten paden in ere te herstellen, loopbruggetjes te plaatsen en overstapjes te herstellen wordt de kwaliteit van het wandelnetwerk in de regio vergroot.

Het wandelroutenetwerk gaat, net als het fietsknooppuntennetwerk, werken volgens het ‘knooppuntensysteem’. Al lopend, of via een digitale routeplanner of een app kan iedereen zijn eigen ideale route langs de knooppunten samenstellen. Begin 2017 staan alle routepalen op hun plek en wijzen deze informatiepanelen de wandelaar de weg langs de mooiste plekjes in de regio.

Samenwerking
Het wandelroutenetwerk is een initiatief van de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden in samenwerking met de zes gemeenten in de regio, het waterschap Rivierenland, wandelorganisaties Stichting TeVoet en WandelNet, Natuur- en landschapsvereniging Den Hâneker en circa 30 enthousiaste vrijwilligers.

Back To Top
Lid worden