Skip to content

Duurzaam Molenlanden: 3e Proeflokaal ‘Steeds meer extreem weer! Is jouw straat er klaar voor?’

Het klimaat is in rap tempo aan het veranderen. De gevolgen daarvan zien we steeds vaker en op steeds meer plekken. De afgelopen jaren waren er bijvoorbeeld lange periodes van extreme warmte en droogte, maar ook van wateroverlast na extreme piekbuien, zoals in Limburg afgelopen zomer. Enerzijds zetten wij ons in om verdere klimaatverandering te voorkomen en anderzijds moeten we ons aanpassen aan de veranderende omstandigheden, de zogenaamde klimaatadaptatie. Stichting Duurzaam Molenlanden organiseert daarom op maandag 22 november van 20.00 tot 21.30 uur het online proeflokaal ‘Steeds meer extreem weer. Is jouw straat er al klaar voor?’

Waar gaat het proeflokaal over?

Het doel van het proeflokaal is om inwoners van Molenlanden en andere geïnteresseerden te inspireren om eens door een blauwe bril naar je eigen wijk te kijken; hoe gevoelig is jouw straat voor de klimaatverandering? Welke plaatsen zijn het meest gevoelig voor hittestress of piekbuien? En hoe kunnen we hier zelf iets aan doen? Hoe groot het probleem ook lijkt, er liggen juist heel mooie kansen om de leefbaarheid van je straat te verbeteren, samen met de gemeente en je buren.

In het proeflokaal ‘Steeds meer extreem weer’ gaan we met elkaar en enkele lokale experts in gesprek om antwoord te geven op deze vragen. Je krijgt tips om je eigen directe omgeving aan te passen aan het klimaat, zodat je bijvoorbeeld droge voeten houdt bij wateroverlast en je hoofd koel houdt bij extreme warmte.

Aanmelden voor Proeflokaal

Aanmelden kan via onderstaand formulier. De bijeenkomst via online plaats via Zoom. U ontvangt een paar dagen voorafgaand aan de bijeenkomst een link om deel te kunnen nemen. Graag tot ziens op 22 november!

Bron: Duurzaam Molenlanden

Back To Top
Lid worden