Skip to content

Den Hâneker viert jubileum

REGIO • Afgelopen week heeft natuur- en landschapsvereniging Den Hâneker haar 25-jarig jubileum gevierd met een tweetal activiteiten voor & door de leden in de Alblasserwaard & Vijfheerenlanden.

Woensdagmiddag 11 september konden kinderen uit de basisschoolleeftijd op avontuur bij Bezoekboerderij Het Achterhuis in Leerdam. Boer Jan en boerin Jose Zijderveld hadden een informatief – sportief en educatief verrassingsprogramma samengesteld. Ondanks de regen hebben de kinderen genoten en gingen ze aan het einde van de middag met een GoodieBag van de Rabobank en ijsje weer naar huis.

Congres en excursie
Huis het Bosch was afgelopen vrijdag 13 september de centrale locatie voor het 5e lustrum feest. Tijdens de leerzame en plezierige excursies hebben Gert-Jan Kool (De Groene Hofstee – Hei en Boeicop) en Gert Baars (De Ponthoeve – Vianen) de deuren van hun bedrijven opengezet. Beide ondernemers vertelde met veel passie over hun bedrijf.

Aansluitend is er volop gebruik gemaakt van de mogelijkheid om te netwerken met elkaar – voorafgaand aan het congres met onze dagvoorzitter Jan Arie Koorevaar en sprekers Kees Commijs Jr. (voorzitter Den Hâneker), Stijn Philips (filmmaker Natuurfilm Alblasserwaard), Martijn Spijk (Rabobank) en Herman Wijffels (lezing over ‘Verduurzaming van de samenleving’).

Meer informatie www.denhaneker.nl.

Bron: het Kontakt/Beeld: Hannie Beiler

Back To Top
Lid worden