Bij zorg locatie De Zes Molens vinden we het belangrijk om de verbinding met de…
Buurten bij Booij!
Booij Kaasmakers
Open Rondleiding
Een rondleiding door de boerderij, waarbij het hele proces van kaasmaken tot in detail wordt uitgelegd. Gedurende de rondleiding krijg je verschillende soorten huisgemaakte kaas te proeven.
Duur: 1 – 1,5 uur
Prijs: € 11,50 (inclusief 21% BTW per persoon)
Inclusief: Gratis kopje koffie bij inloop, een volledige rondleiding en proeverij van 3 huisgemaakte kazen met tafelwater in ons proeflokaal.
Workshop – Verse Kaas
Tijdens deze workshop ga je samen een eigen verse kaas maken, die je lekker kunt verwerken in een salade of als vleesvervanger in een curry of pastasaus. Om de kaas houdbaar te maken verpakken we de kaas in een potje met olie, waarbij je zelf de kruidenmengsels kunt kiezen. De workshop zit ook vol met tips om gerechten te bedenken met de kaas en handvatten om de kaas thuis te maken. Recepturen zijn beschikbaar om mee naar huis te nemen.
Duur: 2 uur
Prijs: € 35,- (inclusief 21% BTW per persoon)
Inclusief: Een gratis kopje koffie bij aankomst, een rondleiding en een proeverij van 3 huisgemaakte kazen en natuurlijk de zelfgemaakte kaas (een potje verse kaas op olie) om mee naar huis te nemen.
Kids Programma: Boter Maken
Een super leuk kinderprogramma, bestaande uit een rondleiding door de kaasboerderij én een workshop waarbij je echte boter gaat maken! Het programma boter maken is echt op kinderen gericht, van 5-12 (jonger alleen met begeleiding).
Deze rondleiding is speciaal ontwikkeld voor kinderen, met een tour door de kaasmakerij en rijpingsruimte, en een ‘weiland speurtocht’ buiten als het weer het toelaat. Bij minder weer een leuke quiz over boerderij binnen.
Duur: 1,5 uur
Prijs: €11,50 (inclusief 21% BTW per kind) en €9,50 (inclusief 21% BTW per begeleider)
Inclusief: rondleiding, stukje huisgemaakte kaas proeven, workshop boter maken en een leuke speurtocht of boerderijquiz
Workshop – Goudse Kaas
Tijdens deze workshop maak je samen een tobbe (kaasbak) Goudse kaas. Leer alles over de basisprincipes van een harde kaas maken. Wat is stremsel, zuursel, hoe werkt het en hoe kun je de smaak van de kaas beïnvloeden. De workshop kan op verschillende niveaus gegeven worden. De beginner heeft geen basiskennis, de gevorderde gaat dieper in op de recepturen van oude, jonge of kruidenkaas.
De verschillen in zuursels, stremsels en bereiding worden hier ook behandeld. De kaas wordt gemaakt tot aan het stadium van pekelen, het pekelen kan thuis of op de kaasmakerij worden afgemaakt. Indien op de kaasmakerij, dan kunnen de kaasjes 1-2 weken later opgehaald worden.
Duur: 3 uur
Prijs: € 52,50 (inclusief 21% BTW) per persoon
Inclusief: rondleiding en proeverij van 3 huisgemaakte kazen en de zelfgemaakte kaas (1 kilokaasje per persoon) mee naar huis.
Activiteiten agenda
29 – 04 – 2025 Open Rondleiding
30 – 04 – 2025 Open Rondleiding
30 – 04 – 2025 Workshop: Goudse Kaas
01 – 05 – 2025 Kids Programma: Boter Maken
02 – 05 – 2025 Workshop: Verse Kaas
03 – 05 – 2025 Kids Programma: Boter Maken
03 – 05 – 2025 Open Rondleiding
10 – 05 – 2025 Workshop: Verse Kaas
24 – 05 – 2025 Open Rondleiding
31 – 05 – 2025 Kids Programma: Boter Maken
Of bekijk de agenda op de website via deze link: www.booijkaasmakers.nl/BooijAgenda
Klik hier voor de flyer ‘Buurten bij Booij’
Tekst en beeld: aangeleverd