Skip to content

BNN Vara | Expeditie 10 – Deel 9: de Gewone Regenworm

Den Hâneker: Deze week delen wij graag het verhaal van de Gewone regenworm.

Met kinderen aan de slag in de natuur
Onderstaand stuk sluit eigenlijk naadloos aan bij het gedachtegoed wat we tijdens de afgelopen Fokveedag hebben willen meegeven onder door onze plantenquiz en OBS app, Daarom brengen we Expeditie 10 van Vroege Vogels graag onder de aandacht. Aankomende weken zullen we elke twee weken een filmpje delen. Via de volgende link is er meer info te vinden over Expeditie 10 en waarom deze tot stand is gekomen Expeditie 10 – BNNVARA.
——
BNN Vara: Liefde voor natuur kan niet vroeg genoeg beginnen. Daarom start Vroege Vogels de campagne Expeditie 10. Het doel: zoveel mogelijk leerlingen in het basisonderwijs kennis laten maken met dieren en planten die bij dicht in de buurt leven. Want hoe meer je weet van natuur, hoe groter de kans dat je er om geeft en deze wil beschermen!

Zoektocht
De zoektocht naar deze tien soorten begon in juni, precies op de dag dat Vroege Vogels 45 jaar bestond. In de uitzending deden we de oproep om suggesties in te sturen voor deze lijst. Welk dier, welke plant of paddenstoel mag absoluut niet ontbreken? Meer dan 500 mensen stuurden hun suggesties in! Het was moeilijk kiezen, maar het is gelukt en ‘Expeditie 10’ staat online.

In een feestelijk uitzending vanuit museum Naturalis in Leiden presenteren we de 10 soorten op deze lijst: koolmees, klein koolwitje, zomereik, gewone pad, mol, kauw, grote brandnetel, gewone regenworm, akkerhommel en vliegenzwam. Mooie soorten die allemaal een eigen verhaal vertellen.

Back To Top
Lid worden