Skip to content

Bestel nu en plant inheemse bomen en struiken

Den Hâneker is een vereniging voor natuur- en landschapsbeheer van boeren en burgers die zich inzet om de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden zodanig te beheren en te ontwikkelen dat het zijn aantrekkelijkheid behoudt, nu en in de toekomst.

Als burger kunt u uw steentje bijdragen en voor meer biodiversiteit zorgen in de waard en inheemse bomen en struiken aanplanten. Het is nu weer tijd, stenen er uit en planten er in. Leg streekeigen landschapselementen aan op je erf op of een stukje land. Namens alle vogels, vlinders, libellen en vleermuizen alvast hartelijk dank!

Wat kan je doen? Plant een aantal fruitbomen, leg een kikkerpoel aan, plant een vogelbosje. Of zaai en wild mengsel met margrieten of een dotterbloemmengsel langs de slootkant. Er zijn allerlei mogelijkheden. Op de website van Den Hâneker vind je informatie over de landschapselementen, wat hun functie is, hoe je ze aanlegt en hoe je ze onderhoudt. En je kunt gebruik maken van een bestelformulier om bomen en struiken te bestellen. Voor de prijs op de lijst worden ze bij je thuis afgeleverd.

Zie voor informatie: http://denhaneker.nl/20152016-natuur-op-je-erf/. Wil je een plan op laten stellen? Neem dan contact op met gcpellikaan@gmail.com.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Gijsbert Pellikaan , email: gcpellikaan@gmail.com

Back To Top
Lid worden