Skip to content

Artikel Nieuwe Oogst: LTO presenteert Groene Troonrede

LTO Nederland presenteert zaterdag de Groene Troonrede. Daarin vraagt de organisatie aandacht voor de rol van de agrarische sector voor de maatschappij. Die gaat verder dan de productie van voedsel of planten. Ook het landschaps- en waterbeheer hoort daarbij.

In de Land- en Tuinbouw Troonrede 2020 reflecteert LTO Nederland op het afgelopen jaar en werpt de organisatie een blik vooruit. Het was een bewogen jaar, waarbij boeren en tuinders – net als de rest van Nederland – een dubbele crisis voor de kiezen kregen: eerst stikstof, toen corona.

De belangenorganisatie vraagt in de Groene Troonrede aan de politiek om te investeren in beleid voor de lange termijn. ‘Het is niet vruchtbaar om iedere vier jaar weer nieuw beleid te bedenken. Beleid dat soms niet eens vier maanden houdbaar is.’ LTO steekt ook de hand uit om samen met de politiek aan de toekomst van de agrarische sector te werken.

Voor ons land

De alternatieve troonrede maakt deel uit van de Prinsjesdagcampagne #vooronsland. Boeren en tuinders worden in deze campagne opgeroepen via social media te delen waarom zij over tien jaar nog steeds ondernemer zijn, wat ze daarvoor nodig hebben van de politiek en wat de maatschappij van hen mag verwachten.

Journalist Roelof Hemmen leidde donderdag een digitaal evenement met denkers, doeners en bestuurders uit de sector. Dinsdag, op Prinsjesdag, biedt LTO de inzichten uit de campagne aan de Staten Generaal aan.

Verkiezingsmanifest

LTO Nederland heeft de politieke partijen met haar Verkiezingsmanifest 2021, Een nieuwe kans op goed beleid voor onze boeren en tuinders, een aantal heldere verzoeken gedaan. Die worden Prinsjesdag verder aangevuld met de inspirerende verhalen uit de sector die met de campagne #vooronsland worden opgehaald.

Bekijk de video via: https://youtu.be/JQb_Sq4QnG4.

Bron: Nieuwe Oogst

Back To Top
Lid worden