Skip to content

Artikel Kontakt | TU Delft test nieuw bordspel Sudsbury tijdens spellenavond in Noordeloos

NOORDELOOS • De Technische Universiteit Delft test vrijdag 12 juli het nieuwe bordspel Sudsbury 2.0 tijdens de maandelijkse spellenavond in Noordeloos.

Het spel is ontwikkeld om mensen bewuster te laten worden en te laten nadenken over het klimaat en de maatregelen die ze zelf kunnen toepassen tegen extreme weersomstandigheden. Het is een bordspel waarin deelnemers strategische keuzes moet maken en moet samenwerken met de ‘buren’ om een woonwijk toekomst bestendig te maken.

De spelers maken deel uit van wetenschappelijk onderzoek door Sudsbury 2.0 te spelen. Zij krijgen na afloop een vragenlijst om hun ervaringen met en mening over het spel te delen..

Spelauteurs
“De Spelbrekers vinden het natuurlijk erg leuk om dit soort initiatieven te ondersteunen”, vertelt mede-organisator Lynne van Daalen. “Wij bieden graag de ruimte voor dit onderzoek en spel. In de toekomst hopen we vaker spelauteurs of demonstrateurs uit te nodigen. Wij hebben extra veel zin in de spelavond en zijn heel benieuwd naar het spel.”

De spellenavond is in het Noorderhuis. Aanvang 20.00 uur. Sudsbury 2.0 duurt ongeveer twee uur en er is plaats voor twaalf spelers. Tijdens de avond kunnen er ook allerlei andere spellen gespeeld worden.

Bron: het Kontakt/ Beeld: Aangeleverd

Back To Top
Lid worden