Skip to content

Artikel Kontakt | Techniekwedstrijd Papier opnieuw een succes in Hardinxveld-Giessendam: dit zijn de winnaars

HARDINXVELD-GIESSENDAM • In Museum De Koperen Knop vond op 29 mei de prijsuitreiking plaats van de techniekwedstrijd ‘Papierkunst’. Drie scholen uit Sliedrecht, Oud-Alblas en Lexmond gingen er met de winst vandoor.

De drie winnaars
Na een uitgebreide jurering door deskundigen op technisch en creatief gebied zijn er drie winnaars gekozen. Dat zijn dit jaar de volgende scholen:

SBO De Akker uit Sliedrecht, met meester Theo Visser.
Groen van Prinstererschool uit Oud-Alblas, groep 6 met meester Job Hakkesteeg.
CBS Het Kompas uit Lexmond, met meester Erik de Bruijn.

Ontvangst
Alle finalisten zijn bij de prijsuitreiking ontvangen in De Koperen Knop, waar de winnaars bekend zijn gemaakt. Vervolgens zijn de leerlingen getrakteerd op een drankje en een hapje.

Aansluitend zijn de drie winnende objecten aan de expositie toegevoegd en kon iedereen de expositie ‘Papier Hier’ evenals het hele museum bekijken.

Jaarlijks
De wedstrijd vindt jaarlijks plaats en sluit aan bij het thema van de zomerexpositie. Elke keer is er sprake van een ander onderwerp, dat de basis vormt van een te bedenken, te ontwerpen en te maken kunstwerk. Dit keer van papier.

Het museum
De expositie ‘Papier Hier’ en de winnende objecten zijn te zien tot en met 31 augustus. Museum De Koperen Knop (Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam) is open dinsdag tot en met vrijdag 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag 11.00 tot 17.00 uur. In de maanden juli en augustus tevens op maandag van 13.00 tot 17.00 uur.

Ten tijde van deze expositie is er ook een spannend detectivespel. Voor informatie: www.koperenknop.nl, koperenknop@koperenknop.nl of 0184 611366.

Bron: het Kontakt/ Beeld: Aangeleverd

Back To Top
Lid worden